Kärleksljus

ebbesson 170219

KÄRLEKSLJUS TORGET ÄNGELHOLM

2016-02-08 – 2016-02-21

 

Rött ljus i några av de största träden, röda hjärtan på kyrkans vita fasad, Marilyn Monroes röda läppar på biblioteket. Upplysta kärleksord utförda av Valhall College, bygg- och elprogrammet. Hjärtan projicerade på torget från befintliga stolpar. Rött ljus på hjärtan vid täppan.

Från bibliotekets balkong strömmar ljus från sju strålkastare, lika många som regnbågens färger. Regnbågen har i alla tider haft en plats i myter, sagor och religiösa trosföreställningar. På senare tid även en symbol för kärlek, mångfald, respekt och tolerans.

Strålkastarnas regnbåge visar sig på marken framför biblioteket och får symbolisera kärleken till livet och dess olika skeenden. Färgerna i regnbågen byter plast och en ny regnbåge tar form, igen och igen och igen, precis som våra liv består av olika perioder som börjar och slutar och börjar igen. När kärleken drabbar oss blir livet bara rött, livet kan bli som en dröm som går i uppfyllelse. Ibland är livet bara grönt och skönt, det flyter på lite som man önskar. Vissa perioder kan vara blå, missmod, ångest och självömkan men sen kommer förhoppningsvis regnbågen igen fylld med kärlek, mångfald, respekt och tolerans.

Kärlek till livet!

Copyright janebbesson © All Rights Reserved - Please contact jan@ebbesson.net if you have any questions or requests