Ängelholm den 7 juni 2014

Det har varit lite dåligt med uppdateringar senaste tiden
men det ska bli bättring.
Ha en skön sommar och var rädda om er

Jan Ebbesson

Ängelholm den 3 mars 2012

God fortsättning på er alla.
Hoppas det blir ett bra år och med många trevliga möten.
Vore skoj om vi fick en möjlighet att ses.

Jan Ebbesson

Ängelholm den 1 januari 2011

Vi önskar oss alla ett varmt och behagligt 2011
och ni kan som vanligt följa med oss här på hemsidan.
Skriv gärna en rad i gästboken, då bli vi glada.

Jan Ebbesson

Ängelholm den 31 december 2009

Nyårsafton och den 16 januari 2010 fyller vår hemsida 10 år.
Det har hänt en hel del dessa åren och mycket finns dokumenterat här på hemsidan och vi har inga planer på att sluta utan kommer nog att fortsätta så länge vi tycker det är roligt.

Det viktigaste först, en dag i taget så blir det år av det fortare än man kan tro.

Ta väl vara på varandra och dagen idag och inte minst dig själv.

Jan Ebbesson

Ängelholm den 31 december 2008

Nyårsafton igen och snart är det en ny dag, ett Nytt År.
Wiveca och Jan önskar Er alla ett Fridfullt och Gott Nytt 2009.

Nästa år kan vi fira 10-års jubileum här på nätet, tänk vad tiden går fort när man tittar bakåt samtidigt som 10 år framåt i tiden känns som en oändlighet.

Ta vara på dagen idag, en dag i taget och kom ihåg att kärlek kan man inte ta, bara ge.

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 31 december 2007

Så har det gått ett år igen och med bara några timmar kvar av 2007
så vill Wiveca och Jan passa på att önska Er alla ett Gott Nytt 2008.

Vi har funnits här på nätet i snart åtta år och en del av Er har vi träffat tack vare hemsidan, många av bilderna är från just möten mellan Er och oss.

Vi hoppas att Ni alla får vara hela och friska och med lite tur så träffas vi kanske under året som kommer och så blir det kanske lite nya bilder tack vare vårt möte.

Det är genom möten med andra människor vi lär oss och växer.

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 1 maj 2006

Livet går inte i repris, men har man tur får man en andra chans.
Ta vara på dagen idag!

Dagen idag är en märklig dag
Den är Din

Gårdagen föll ur Dina händer
Den kan inte få mer innehåll
än Du redan har givit den

Morgondagen vet Du ingenting om

Men dagen idag den har Du
Använd Dig av den

Idag kan Du glädja någon
Idag kan Du hjälpa en annan

Dagen idag är en märklig dag
Den är Din

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 7 januari 2005

Ännu ett år har passerat och det som hände i Asien årets sista vecka kommer att påverka oss även in på det nya året. Vi har lärt oss ett nytt ord, tsunami och blivit påminda om vilka oerhörda krafter naturen kan överraska oss människor med. Ska man försöka leta upp något positivt så inser man hur mycket man har att vara tacksam för. Men att man inte ska ta allt för givet utan borde stanna upp och tänka efter och känna lite tacksamhet även i vardagen.

För familjen Ebbesson i Ängelholm var det året när Karolin började på gymnasiet i Helsingborg, det var året då Johan tog studenten för att sedan ta ett sabbatsår från studierna och just nu jobbar han på McDonald's, det var året då Peter avslutade sina studier på högskolan i Skövde, flyttade hem över sommaren för att sedan flytta till Kalix för att fortsätta sina studier där på journalistlinjen.

Det var också året då Jan o Wiveca för första gången på många år åkte på semester alldeles ensamma. Med bil i Europa fick vi se flera intressanta platser framförallt i Italien. Vi fick även detta år långväga besök från släktingar. Todd och Christa firade en regnig midsommar med oss och i augusti var det Barbara och Ed som var på besök.

Vad som ska hända 2005 är ännu oskrivet och till största delen oplanerat men har vi tur så träffas vi.

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 3 januari 2004

Tiden går fort när man har roligt brukar man ju säga och nu har det gått ett helt år igen. Vår hemsida består och fylls hela tiden på, framförallt med nya bilder. Men även släktträdet växer en bit då och då. Just nu är det uppe i 1731 individer och jag har fortfarande lite kvar som ligger i lådorna. Ibland dyker det upp nya och helt okända släktingar som hittat oss tack vare hemsidan.

Höjdpunkterna under år 2003 är till stor del skörd av kontakter som knutits via Internet. Min resa till Carl Andersons 90-årskalas kunde ske tack vare att vi hittat varandra via email. Jag blev verkligen mottagen med öppna armar och varmt hjärta av Carl och hans familj. Här träffade jag nya vänner och släktingar som jag kan fortsätta hålla kontakt med via hemsidan och email.

Under nästan två veckor hade vi i somras förmånen att få ha Stephanie och David hos oss i Ängelholm. Vi hann med att träffa många Ebbesson släktingar och hade jättekul tillsammans. Vi träffades första gången under vår USA resa år 2000 och sedan har vi hållit kontakt via, just det, Internet.

Wiveca har tagit upp kontakt med delar av sin släkt i Västergötland. Detta sker till viss dels via vanlig post men även via Internet.

Så fortsätt besöka oss här i cyberrymden och Ni är alltid välkomna till oss "på riktigt" också.

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 27december 2003

Några dagar innan året är slut har vår hemsida ändat lite utseende, men bara lite.
Vi har fått en ny adress till hemsidan, www.ebbesson.net, enklare kan det väl inte bli och nu ska vi förhoppningsvis stanna kvar här länge.
Julen är över och det var den första julen utan min far, Erik Ebbesson, men han har ofta funnits i våra tankar. Den händelse som jag personligen kommer att minnas mest från 2002 är naturligtvis min fars bortgång.
I övrigt blev 2002 till stor del likt 2001. Peter studerar vidare i Skövde, vi var på nästan samma semesterresa som 2001. Vi följde med Engelholm Marching Band till Italien och sedan besökte vi återigen Todd och Christa i Zagreb. Skillnaden kom därefter då vi körde vidare genom Bosnien med stopp i Sarajevo och Mostar. Vi vände först nere i Dubrovnik innan färden gick hemåt igen. Med i bagaget hade vi massor av minnen och bilder som delvis finns delgivna här på hemsidan.
Jag gläds åt responsen här på hemsidan och det dyker då och då upp nya vänner som hittat oss via Internet.

Jag hoppas att vi alla får ett glädjerikt och fridfullt 2003.
"Främlingar är vänner du inte redan känner" (Ett citat jag lånat från Peters hemsida)

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 20 januari 2002.

Så har då ännu ett år förflutit. Ett år med dramatiska händelser ute i världen. 
Trots detta går livet vidare. För familjen Ebbesson i Ängelholm har det inneburit att vi blivit en färre i hushållet då Peter har flyttat till Skövde där han studerar. Det känns lite konstigt att ett rum står tomt men ibland återvänder sonen och det känns som vanligt igen över en helg. 
Sommaren innebar en musikalisk utflykt till Italien tillsammans men Engelholm Marching Band. En fantastik kombination med sol, bad, musik och underbara ungdomar. 
Från Italien bar det vidare till Todd och Christa i Zagreb. Vi fick se ett nytt land och man inser att Balkan inte ligger så långt bort som man trott. För egen del var även resan till Kina i början på året en upplevelse utöver det vanliga. 
Här på hemsidan har släktträdet växt. 
Jag hoppas att vår hemvist här på Internet ska fortsätta att koppla samman olika grenar av våra stora familjer. 
Jag hoppas att 2002 skall bli ett intressant år med många möten med nya och gamla vänner. 
Kanske ses just Du och jag.

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ängelholm den 21 januari 2001.

Nu har vi funnits här på Internet lite mer än ett år och det blivit ett flertal uppdateringar med kort, både nya och gamla. Släktträdet har växt en hel del under året. För oss var naturligtvis USA-resan de vi minns mest och bäst av år 2000. Alla de minnen vi samlade på oss kommer att leva länge.

Vi får väl se vad som kommer att hända år 2001. Förhoppningsvis kommer det även i år hända minnesvärda och spännande saker. Riktigt vad vet vi ju inte riktigt ännu men om ni fortsätter att besöka sidan lite då och då så kommer ni att få veta. Är det kanske dags för en släktträff för Bror Jönssons alla ättlingar?

Jan Ebbesson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu har även vi fått vår plats i cyberrymden, vår plats på nätet. Vi har funnits här sedan den 16 januari 2000.

Varför?

Ja det kan man ju fråga sig. Man vill ju vara med, ha sitt eget lilla revir. Platsen har funnits reserverad länge men har inte varit fylld med något förrän nu.

Vi har länge sett hur sönerna har gjort det vi inte kunnat göra - sina egna hemsidor, hur de klarar av det här mycket bättre än vi gör. Ska man vara ärlig så har även denna sidan kommit till med familjens HTML-expert, Johans hjälp.

Ni får gärna skriva ett par rader till oss på jan@ebbesson.net eller wiveca@ebbesson.net