Nyheter - Uppdateringar

Nytt 26 oktober 2014

En studieresa till Bega i Tyskland, en ljuskväll på Hedentorps Plantskola i Ängelholm och en fantastiskt konsert med Hansson de Wolfe United på Palladium i Malmö. Allt i samma uppdatering.

Nytt 12 oktober 2014

First Aid Kit - Konserthuset Köpenhamn - Plats längst fram - fantastiskt

Nytt 7 oktober 2014

Det var länge sedan vi hade besök från Amerika men den gångna helgen har Grace varit o hälsat på oss. hon är barnbarn till Stephanie och David i Bangor. Grace studerar i Umeå som utbytesstudent och nu blev det både släktstudier, ishockey, kanelbullens dag och lite till. Vi hade en jättekul helg tillsammans, alltid skoj med gäster. Följ med Swedish Grace via bilderna.

Nytt 30 augusti 2014

Hemma igen efter en fantastiskt skön och avkopplande vecka i Italien. Detta vackra land med så mycket att se, god mat och trevliga människor. Sen hann vi med en tur till Helsingborg för se och höra Mando Diao en gång till.

Nytt 20 augusti 2014

Musik igen, denna gång två fantastisk bra konserter med Ane Brun och First Aid Kit. Men i morgon åker vi till Italien för att luta oss mot tornet i Pisa, så då blir det kanske lite annat än musikbilder.

Nytt 17 augusti 2014

Mer musik och skönsång, denna gången i Ängelholms kyrka som var fullsatt.

Nytt 9 augusti 2014

Peter och Anki har varit på besök och tillsammans har vi varit på årets Ljusfest i Ängelholm.

Nytt 25 juli 2014

Måndagen den 21 juli åkte vi till Danmark med besök i Gilleleje och Hillerød, alltid lika trevligt.

Nytt 16 juli 2014

Ännu mer musik och ännu mer bilder, sommar och musik hör nog ihop.

Nytt 13 juli 2014

Musik, musik och åter musik, en dag på Sommarrock i Svedala tillsammans med Karolin och en dag på Siesta festivalen i Hässleholm och jag har lyssnat och plåtat massor med min nya kamera, Twisted Sister i Svedala på plats längst fram var en upplevelse utöver det vanliga.

Nytt 4 juli 2014

Ny musikfestival i Skåne, Torsjö Live, Johan och jag var där, tack för julklappen Johan.

Nytt 29 juni 2014

Fredagen tillbringade jag större delen av dagen på cykelsadeln och det känns fortfarande på ett visst ställe. Tillsammans med Karolin och Johan cyklade vi från Ängelholm till Mölle där medhavd lunch avnjöts. Sedan cyklade vi vidare till Höganäs och Helsingborg där vi tog tåget tillbaka till Ängelholm., med cyklar. En jättefin dag fick vi tillsammans.

Nytt 21 juni 2014

Hoppas ni hade en minst lika skön midsommarafton som vi hade. Wiveca och jag firade hemma tillsammans med Karolin och Johan. Vi hann en med en tur på stan och en tur till Hembygdsparken och naturligtvis den traditionsenliga midsommarmaten.
Ha en fortsatt skön sommar.

Nytt 7 juni 2014

Äntligen, skulle man kunna säga, på dagen 6 månader sedan senaste uppdateringen här på hemsidan. Det har bara inte blivit av men vi finns fortfarande kvar. Min "stora" kamera börjar bli gammal och sliten och vill inte alltid som jag vill så därför har det inte blivit så mycket bilder. Men lite konserter har det blivit och det är nästan en ny passion att få hänga längst fram med goda vänner och min kamera och lyssna på bra musik och ta bilder. Det lär bli fler konserter i sommar och ny kamera är beställd. Idag har vi ätit riktig sommar mat, håll till godo med lite bilder.

HA EN SKÖN SOMMAR.

Nytt 7 december 2013

Ja det var ett tag sedan det hände något här men idag har det blivit en uppdatering med bilder från hösten och den första snön som föll idag.

Nytt 25 september 2013

Soligt väder och vackra höstfärger. Som några av er kanske vet så har jag börjat jobba i egen regi och nu finns hemsidan för Janebbe klar, titta gärna in på www.janebbe.se

Nytt 17 augusti 2013

Som gammal roddare var man bara tvungen att åka in till Helsingborg och titta på VM i kustrodd. Kul och man fick återse många gamla kompisar.

Nytt 28 juli 2013

Torsdag till lördag var det Helsingborgsfestival med mycket musik och många bilder. Man kan väl säga att jag och Maja Ivarsson kom att stå varandra väldigt nära mot slutet av The Sounds konsert.

Nytt 20 juli 2013

Flower and Garden i Ängelholm, både på Nyhem och i stan.

Nytt 17 juli 2013

En dag i Danmark med vackert väder och god mat.

Nytt 12 juli 2013

Sommar sol och musik kan inte kombineras mycket bättre än på Sofiero där Johan, jag och några tusen till igår kunde avnjuta First Aid Kit och Mando Diao. Naturligtvis längst fram med kamera till hands.

Nytt 22 juni 2013

Midsommarafton, Lergöksorkestern och Marchingband är tradition i Ängelholm och det var inget undantag i år. Hoppas ni alla fick en skön och avkopplande midsommar och att sillen var god.

Nytt 5 maj 2013

Den 5 maj 1956 föddes en liten gosse som fick namnet Jan, idag några år senare sken solen hela dagen och man känner hur naturen är på gång mot sommaren.

Nytt 30 april 2013

Att äta en god måltid på restaurang Klitterhus har blivit något av en tradition och så blev det även i år.

Nytt 29 april 2013

I kväll fick vi sällskap vid köksbordet av Hacke Hackspett, fast han var på utsidan av köksfönstret.

Nytt 14 april 2013

Äntligen vår och vem kan motstå den första nygrillade korven.

Nytt 13 april 2013

Orientexpressen stannade i Ängelholm idag och jag har aldrig sett så mycket folk på perrongen som idag.

Nytt 28 mars 2013

Skärtorsdagen blev en ledig dag i år. Wiveca och jag åkte till Höganäs för att inhandla lite mer påsksill och lax. Vi tog ett lunchstopp på trevliga Malvagården och det blev var sin god macka i trevlig miljö, det är alltid väldig gott och trevligt här. Hoppas ni får en skön påskhelg.

Nytt 24 mars 2013

Kylan håller sitt grepp om oss och även om solen tittar fram så är vinden kall. I helgen har vi haft besök av Peter, hans flickvän Anki och hunden Billy. Vi tjuvstartade lite på påskmaten och har haft en skön helg tillsammans. Nu är de på väg upp till Alingsås igen med ny diesel i tanken.

I fredags var jag i Höganäs för att handla lax och sill, det blev naturligtvis en tur in om kyrkogården oxå. Det är ett osedvanligt fridfullt ställe och det är alltid skönt att gå en sväng här, det blir oftast samma tur som jag gick med mor och far när man var en liten påg. Det blev några bilder och den som brukar titta in här på hemsidan känner säkert igen sig.

Hoppas ni får en glad och fridfull påskhelg. Stressa lugnt.

Nytt 3 mars 2013

Vi har väntat länge men idag fick vi smaka på våren och solen lyste från en klarblå himmel.

Nytt 20 januari 2013

Kylan har kommit för att stanna några dagar, i morse visade termometern minus 15. Jag tog en tur till Kyrkogården i Höganäs och där är alltid lika fridfullt. På vägen hem stannade jag och njöt en stund vid Vege å. Även om det var kallt var det gnistrande vackert.

Nytt 1 januari 2013

Gott Nytt År på er alla, årets första dag. Efter en regnig nyårsafton tittade solen fram lite och jag passade på att ta en promenad längs ån.

Nytt 25 december 2012

God Jul på er alla, hoppas ni har det bra, här kommer lite december bilder och några från vårt julaftonsfirande igår. Peter och Johan firade med oss. Karolin grillade jätteräkor i Australien.

Nytt 2 december 2012

Första söndagen i advent och det är snö och kallt och julskyltning.

Nytt 27 oktober 2012

Sista lördagen i oktober alltid marknad i Höganäs, alltid men sällan med snö.

Nytt 21 oktober 2012

I helgen har Karolin, Wiveca och jag varit i Alingsås och hälsat på Peter, det blev en tur på Lights in Alingsås som dock inte var lika bra som förra året.

Nytt 14 oktober 2012

Mellan dagens alla regnskurar hann vi med en tur till Barkåkra kyrkogård.

Nytt 13 oktober 2012

Gamla vackra minnen från julen 1960.

Nytt 12 oktober 2012

Höst på kyrkogården i Höganäs men ack så vackert.

Nytt 16 september 2012

Hösten är på väg, idag  blev det en tur till underbara Kullaberg och Nimis. Karolin och jag fick en skön vandring, har ni inte varit där så rekommenderas det varmt.

Nytt 25 augusti 2012

En trevlig dag i Köpenhamn med Italiensk marknad, loppmarknad med mera.

Nytt 21 augusti 2012

Vårt trädgårdsland har bytt utseende.

Nytt 12 augusti 2012

Lite god grill i väntan på OS finalen i handboll, tyvärr blev det inget guld men vi blev mätta ändå.

Nytt 29 juli 2012

Återbesök på Helsingborgfestivalen där Amanda Fondell var överraskande bra.

Nytt 27 juli 2012

Ännu en tur till Gilleleje i Danmark, en favorit i repris. Ännu lite mer musik vem vill missa Loreen i Helsingborg även om konserten  bara varade 30 minuter.

Nytt 20 juli 2012

Idag har vi tagit ett sista farväl av Greta Brodén. Tack till Margareta för en ljus och vacker begravning, tack till Titti för vacker musik och tack till Hanna för din vackra och stämningsfulla sång.

Tack alla ni som bidrog till att detta blev vacker dag att minnas.

Nytt 14 juli 2012

Igår blev det ännu mer musik i Svedala, Amanda Jenssen var det som drog mest.

Nytt 5 juli 2012

Jag har den smärtsamma uppgiften att berätta att Wivecas mamma, Greta Brodén, avled natten till måndagen den 2 juli. Hon har levt sina sista dagar på Willans serviceboende. Greta blev 92 år och vi tackar henne för alla goda minnen och glada skratt. Förhoppningsvis har hon redan hittat sin Bertil där uppe.

Peter, Karolin och jag var i förra veckan på den stora festivalen Peace & Love i Borlänge. Vi hade det mycket trevligt och kunde njuta av fantastisk musik och intressanta föreläsningar. På lördagen fick vi veta att Greta blivit sämre men hon väntade in oss så vi hann hem och hälsa på henne en sista gång på söndag kväll.

För den intresserade så finns det en hel del bilder från Borlänge.

Nytt 22 juni 2012

Midsommarafton med traditionsenlig mat och massor av regn även om dagen började med hyfsat väder.

Nytt 19 juni 2012

Hemma igen efter fem underbara dagar i Budapest, en stad som har väldigt mycket att erbjuda. Det finns gott om bilder om ni vill titta.

Nytt 6 juni 2012

Vi tog en tur till Krapperups park på nationaldagen. Där är alltid vackert inte minst just nu.

Nytt 27 maj 2012

I veckan som gick hade vi nöjet att träffa en av mina kusiner från Amerika, Sue Proctor och hennes man Ben. Vi hämtade upp dom i Köpenhamn och hann med en hel del under de timmar vi hade på oss. Bland annat en snabbvisit hos Stig och Peggy i Högannäs.

Idag har virat mors dag och Greta var pigg och glad i sin gröna hatt. Det är även 95 år sedan min far föddes den 27 maj 1917,vi tänker på dig.

Nytt 20 maj 2012

Peter har fyllt 30 år och igår hade vi lite fest i Ängelholm. Vi hade tur med vädret och solen var ännu varmare på söndagen. Äntligen en sommardag.

Nytt 6 maj 2012

Idag har vi varit på konfirmation i Ivetofta kyrka, Pontus Brodén heter konfirmanden.

Nytt 5 maj 2012

Födelsedagen blev lite av en nostalgidag med utflykt till Höganäs och Mölle. En mycket välsmakande lunch avnjöts på Malvagården i Höganäs, rekommenderas.

Nytt 18 april 2012

Hemma igen efter ett på besök på den stora mässan light+building i Frankfurt och det är fullt med ljus i huvudet.

Nytt 7 april 2012

Glad påsk på er alla. Vi är samlade hela familjen och har njutit av  god mat och Rögles återkomst till elitserien. Idag påskafton har vi varit på utflykt till Gilleleje i Danmark. Ett av familjen Ebbessons favorit resmål. Har ni inte varit där är det värt ett besök.

Nytt 25 mars 2012

Lagom till att vi ställt om klockorna till sommartid kom solen och värmen och årets första grillning. Alltid lika gott.

Nytt 3 mars 2012

I vårt uterum har en amaryllis överlevt julen och blommar för fullt tillsammans med en orkidé. Det är svårt att överträffa naturen i skönhet. Ute är snön borta och det spirar av vårtecken, vi går mot varmare tider.

Nytt 12 februari 2012

Det dröjde ända tills idag innan vi fick anledning att skotta snö denna vinter. Men nu är den här och det verkar som att den får stanna ett tag.

Nytt 5 februari 2012

Årets första uppdatering har dröjt tills nu. Det har nog mest berott på att det varit ont om foto tillfällen. Vi har inte haft och har fortfarande ingen snö. Men kylan har kommit och det har varit rejält kallt flera dagar och nätter nu. Idag fick kameran följa med ut en liten sväng. Håll till godo och god fortsättning på 2012.

Nytt 30 december 2011

I mellandagarna tog vi upp en gammal tradition nämligen att åka till Köpenhamn. I onsdags var vi där hela familjen. Det är skoj att göra saker tillsammans och vi hade en trevlig dag med shopping som sen avslutades med en tur på Tivoli och en god middag.

Nytt 25 december 2011

God Jul på er alla, vi firade en traditionsenlig Ebbesson-jul på Nyhem i Ängelholm. Alla våra tre barn vara hemma. Vi hade en mycket fin dag tillsammans med god mat och trevligt umgänge. Det är inte så ofta vi får chansen att vara tillsammans alla fem. Vi avslutade julafton med midnattsmässa i Höganäs Kyrka. Innan vi hade ätit upp julgröten var timmen sen och vi somnade gott efter en underbar dag. Hoppas ni hade det lika mysigt som vi. God fortsättning.

Nytt 18 december 2011

Wiveca och jag har spenderat helgen i danska Odense. Har ni inte varit där så rekommenderar vi ett besök. Kolla in bilderna på allt vi hann med. Det blev även en dansk julkonsert som var mycket bra.

Nytt 13 november 2011

Fars dag med god mat på Klitterhus för far och familjen. Tack så mycket.

Nytt 7 november 2011

Den 8 november förra året lämnade vi Karolin på Kastrup och idag nästan på dagen ett år senare hade hela familjen den stora glädjen att hämta hem igen. Välkommen hem Karolin efter en fantasisk resa.

Nytt 5 november 2011

Alla Helgons dag med vackert höstväder och vi åkte vår lilla runda till Kyrkogårdarna i Höganäs, Brunnby och Barkåkra.

Nytt 23 oktober 2011

Helgen har vi tillbringat tillsammans med Peter uppe i Alingsås och samtidigt fick jag chansen att se Lights in Alingsås vilket är en stor händelse i ljus branschen.

Nytt 8 oktober 2011

Hemma igen efter en studieresa till Tyskland med ERCO. Det är alltid inspirerande och nyttigt att få komma ut och få nya kunskaper och idéer.

Nytt 2 oktober 2011

Höstmånad men sommarväder, njut så länge det varar.

Nytt 21 augusti 2011

Lite skönt sensommarväder inspirerade oss till en skön tur till Danmark igår.

Nytt 5 augusti 2011

Den årliga Ljusfesten i Ängelholm ägde rum igår. Bra musik, båtar och fyrverkeri.

Nytt 31 juli 2011

Det har varit festival i Helsingborg med massor av musik och mycket annat. Vi passade på att se och höra en hel del och det finns lite konsert bilder konserter med Carolina Wallin Perez, Lisa Miskovsky, The Sounds och Hasse Andersson. Carolina var den stora överraskningen och hennes tolkningar av Kent låtar. Finns hon någonstans nära dig så ta chansen. Lisa Miskovsky var lite fräckt med bara två gitarrer på den stora scenen. The Sounds bara blev för att dom spelade efter Lisa. Jag tror jag höjde medelåldern rejält längst fram vid scenen, men kul var det.

Nytt 22 juli 2011

Det har varit lugnt ett tag här på hemsidan. Vi har precis kommit hem från en vecka i Montenegro där vi haft varmt och sol hela veckan. En skön vecka där vi laddat batterierna. Idag blir det därför väldigt mycket nya bilder därifrån.

För er som inte har tillgång till vår lokaltidning så finns här en länk där ni kan läsa om Stig och Peggy i Höganäs.

Nytt 5 juni 2011

Sommaren har kommit till stan och igår kväll var det konsert med Linda Pritchard och Håkan Brinck på torget i Ängelholm. Jag råkade hamna långt fram med kameran.

Nytt 29 maj 2011

Mors dag.

Nytt 8 maj 2011

Förra veckan fick jag förmånen att följa med på studieresa till XAL i Österrike och det var både lärorikt och väldigt trevligt.

Nytt 24 april 2011

Påskdagen med ännu mer sol.

Nytt 23 april 2011

Påskafton med god mat och vackert väder.

Nytt 22 april 2011

Långfredag med sol och värme, Glad Påsk.

Nytt 19 april 2011

Äntligen vår med sippor och liljor i trädgården.

Nytt 9 april 2011

Efter sex år var det återigen dags för släktträff i Brunnby med massor av ättlingar till Bror och Agda Jönsson. Anna och Alf hade fixat fantastiskt god mat och vi bjöds på vackert väder och trevligt sällskap. Kul att träffas och om två år ska det bli av igen. Tack alla för en trevlig dag.

Nytt 13 mars 2011

Äntligen så fick vi smaka lite på våren, upp mot 10 varma grader och till och med lite sol. Hurra. Det blev en lite röj i trädgården och några bilder.

Nytt 27 februari 2011

Det har varit lite glest med uppdateringar hittills i år och vi går nog mest och väntar på att det ska bli lite varmare. Just nu är det onödigt kallt. Jag bjuder på lite bilder på Tegelbruksbron i Ängelholm som fått ny belysning och den har blivit en snackis i lilla Ängelholm.

Nytt 2 januari 2011

Idag skiner solen vackert från kall blå himmel och det är inte lika isigt som igår. Det var ett tag sedan ni fick se bilder från Gåsahalsen, där var lika vackert som vanligt. Amryllis är oxå vackert.

Nytt 1 januari 2011

Årets första dag var isig efter gårdagens regn, Inte lätt att gå men det gick om man tog det försiktigt. Hoppas vi alla får ett bra 2011.

Nytt 26 december 2010 

Idag tänkte vi äta något annat än julmat men det slutade med julbord på båten mellan Helsingborg och Helsingör. Vi turade med andra ord.

Nytt 25 december 2010 

God jul på er alla från ett vitt och kallt Ängelholm. Vi har det skönt både inne och ute och njuter så mycket vi kan, både av god mat och gott sällskap. Vi är glada att ha Todd som gäst över julen och det finns lite bilder at beskåda för den som så önskar. God fortsättning.

Nytt 12 december 2010 

Jul i Helsingör och ett välsmakande julbord på båten

Nytt 21 november 2010 

En försmak av julen från Hembygdsparken.

Nytt 8 november 2010 

Karolin har gett sig iväg på sitt stora Australien äventyr. Vi vinkade av henne på Kastrup och därefter blev det en lite tur i Köpenhamn.

Nytt 6 november 2010 

Alla Helgons dag

Nytt 31 oktober 2010 

Igår var det sista lördagen i oktober och av tradition är det då dags för Ryds marknad i Höganäs. Det är bara ett måste att åka i ditt om man är uppvuxen i lilla Höganäs. I år var det lite annorlunda eftersom det var första gången utan att någon av mina föräldrar finns kvar. Deras hem har alltid varit den naturliga samlingspunkten och under många år var mors kalops något man såg fram emot på marknadslördagen. De senaste åren var den utbytt mot smörgåstårta även den smakade bra när man traskat sin runda på marknaden som alltid är densamma. I år fick jag åka själv eftersom det även var barndop på programmet denna lördag. Jag hann med både marknad och kyrkogård denna tidiga morgon. Hoppas ni inte tröttnar på bilder från Höganäs kyrkogård, där är bara vackert oavsett årstid och väder.

Efter marknaden var det dags för avfärd till i Bromölla där Kristina och Claes lilla Agnes skulle döpas. Hur man nu kan ordna barndop när det är marknad i Höganäs är lite märkligt men dom är ursäktade, bara det inte upprepas, det finns ju massor av andra bra dagar att döpa barn på. Dop är speciellt och man blir varm i hjärtat av att se de lyckliga föräldrarna och söta lilla Agnes. Vi önskar Agnes alla lycka på sin färd genom livet.

Nytt 9 oktober 2010 

En vacker höstdag med besök på kyrkogården i Höganäs.

Nytt 3 oktober 2010 

Nu är vi i början av mörka oktober men jag tror detta kommer att bli en bra månad. Den har i varje fall börjat bra med en resa till Borlänge för att hälsa på Peter. Han har visat oss runt i Borlänges alla kyrkor som är en del av hans arbetsplats. Det var intressant, inte minst Stora Tuna kyrka som var väldigt speciell. På lördagen blev det ett besök på Rättviks marknad som var väldigt, stor i varje fall för oss skåningar, och i natt ska jag sova gott på en kudde därifrån.

Nytt 5 september 2010 

Höstträdgårdsmässa i Hembygdsparken.

Nytt 4 september 2010 

På väg hem från ett möte i Kalmar i torsdags fick jag möjlighet att se världens största granitlampa i Glimåkra.

Idag lördag har vi njutit av solen och ett gott grillspett i afton.

Nytt 29 augusti 2010 

Anna-Lotta Larsson, Nisse Landgren med flera mot Vindkraft på Knutstorps Gård. Äntligen fick jag se Nils Landgren framföra Ack Värmeland du sköna där han plockar isär och sätter ihop sin trombon.

Nytt 21 augusti 2010 

Kungen bor inte på Drottningholm, Kenny Jönsson bor i Ängelholm.

Nytt 15 augusti 2010 

Igår var vi på konsert i Halmstad och lyssnade på Roxette, vi var 20.538 som trotsade regnet som började några timmar innan Roxette gick på scen. Men dom spelade så regnet höll sig borta. En upplevelse utöver det vanliga att stå nästan längst fram på denna konsert. Det blev många bilder, sätt på en skiva och tänk att ni var där.

Nytt 6 augusti 2010 

Ljusfest i Ängelholm.

Nytt Onsdagen den 4 augusti 2010 

Så var vi hemma igen efter några dagars avkoppling på den lilla ön i Östersjön Borgholm. Vi har njutit och laddat batterierna, vi kan varmt rekommendera denna lilla pärla. 

Innan vi tog båten till Ystad hann vi med några timmar i Rönne och bland annat se var Krölle Bölle har sitt ursprung. Nu har vi sett var våra trädgårdstroll kommer ifrån.   

Det finns gott om bilder från vår lilla tur, håll till godo. Ni kan även läsa lite noteringar dag för dag.

Tisdagen den 3 augusti 2010 

Idag blev det en regnig dag men vi har haft en bra dag ändå. Vi åkte söderut till Svaneke som var en trevlig liten stad med många gamla trevliga hus. Svårt att hitta en vettig parkeringsplats och det hade nog varit smart att ta hästdroskan. Många små trevliga butiker och även en blomsteraffär där vi köpte ett fikonträd och en stockros.  

Besök på ett lite glasbruk med vackra föremål design Pernille Bülow. Wiveca fick ett rött armband och vi köpte en trevlig ljusstake som kan användas både till värmeljus och vanliga ljus. På vägen tillbaka stannade vi på ett annat glasbruk, Baltic Sea Glass, här fanns unika väldigt fina föremål. 

Tillbaka igen i Sandvig blev det besök på loppis på strandpromenaden, här fanns mycket man inte behövde men ingen Höganäskeramik.  

Kvällen avslutades med helstekt rödspätta och färskpotatis med brynt smör. Gissa om det va gott.

Måndagen den 2 augusti 2010 

En dag med många vackra upplevelser och god mat i ett lugnt tempo. Efter en långsam frukost  åkte vi ned till Hammershavn för att kolla tider för de små turbåtarna vi läst om. Det var lång kö redan när vi kom dit, vi fick veta att de körde fram till 17.00 men vid vackert väder även senare på kvällen. Vi beslöt för att hoppas på vackert väder till kvällen vilket visade sig vara klokt. 

Det blev istället Hammerhus som fick ta emot oss.  Ruinerna efter an gammal borg som började byggas i början på 1200-talet på order av biskopen i Lund. Spännande att vandra runt på historisk mark, tänk så många som gått här före oss. Vacker utsikt och många fina bilder. Lagom varmt för en ganska fysisk aktivitet.  

Sedan bara det av på små vägar till andra sidan ön och den lilla staden på sluttningen av berget, Gudhjem. Stadens rökeri hade et välsmakande smörgåsbord med massor av sill, makrill lax och annat gott. En Bornholmsk specialitet var stekt sill med stekt lök vilket visade sig vara utsökt gott. Vi åt långsamt, lagom mycket och njöt länge på uteservering. Efter en liten vandring i byn med alla korsvirkeshus åkte  vi  hem till hotellet och slöade en stund på takterrassen. 

Nu var det kväll och vackert väder, alltså borde båtarna från Hammershavn ta en tur med oss. Tturen gick halv åtta så vi hann med lite röd pölse innan avgång. Det var spännande och mycket vackert att åka med denna lilla båt och lyssna på den gamle skepparens historier som nog inte var helt sanna men underhållande. Vi åkte in i berget i en liten grotta och vi fick huka oss för att inte slå i huvudet.  Vi vara bara 8 personer i båten och det fanns plats för några till men detta vara verkligen en höjdare. Vi somnade gott denna kväll efter en dag där man riktigt kände hur kroppen laddats med ny energi.

Söndagen den 1 augusti 2010 

Tidig morgon i Ängelholm för att åka med båten från Ystad till Rönne på Bornholm. Redan klockan åtta. Stor fin båt och god frukostbuffé. I Rönne gjorde vi ett litet stopp mitt i den lilla huvudstaden, mest för att besöka stadens keramikmuseum. Skoj att se och det finns många likheter med Höganäskeramiken. Min trädgårdstroll KrölleBölle familjen fanns representerade på museet, jag får kanske plocka in mina. Innan vi åkte vidare hittade Wiveca en butik med stiliga namnet Jan & Nalle, så fint så. Tyvärr hade dom ingen billig kavaj som jag kunde ha istället för den som hängde kvar hemma. 

Nästa stopp blev i Hasle Rökeri där vi åt nyrökt sill på danskt grovbröd med en rå ägg gula. GOTT. 

Innan vi kom fram till Strandhotellet i Sandvig hann vi med ett litet stopp i den mysiga lilla staden Allinge. Vi lär återvända hit senare under vår vistelse här. 

Hotellet va fint, bra läge nära hamn och badstrand. Efter en fika vid strand blev det en lång promenad till Salomons Kapell. En vacker promenad i natur som påminner lite om Kullaberg.

Kvällen blev lugn, vi var ganska trötta efter en lång dag och hejade på Emma Green när hon fixade Sveriges enda EM medalj genom hoppa 2.01 och knipa en silver medalj.

Nytt 22 juli 2010

Greta har haft namnsdag i veckan och var på gott humör i värmen.

Idag har vi städat i Ingas lägenhet och efter det fick lite ny energi i Himmelfärdskyrkan i Höganäs. Tack för en vacker konsert Åsa Jinder.

Nytt 18 juli 2010

Sommarblommor.

Nytt 11 juli 2010

Tack för all vackra blommor vid min mor Ingas begravning.
Stort tack till Magnus för din varma och ljusa betraktelse över min mor.
Stort tack till Annika för din vackra sång som gav energi och hopp.
Stort tack till organisten för ditt skönspel.
Stort tack alla ni som kom och gav min mor en sista hälsning.

Mitt i sorgen blev begravning lika ljus och vacker som vi hade önskat oss.

 Tack alla

 Jan med familj

Nytt 27 Juni 2010

Till minne av min mor Inga Ebbesson.

Nytt 6 Juni 2010

Ännu några bilder från den vackra kyrkogården i Höganäs.

Nytt 5 Juni 2010

Sommar och sol första lördagen i juni.

Nytt 30 Maj 2010

Mors Dag.

Nytt 29 Maj 2010

Mera Dave Anderson och Jazzfestival.

Nytt 27 Maj 2010

Dave Anderson är här och vi har det jättebra.

Nytt 16 Maj 2010

Idag firar vid vår trettioåriga bröllopsdag, en dag för tidigt, egentligen är det inte förrän i morgon den 17e.
Vi åt en välsmakande lunch på Klitterhus tillsammans med Peter och Johan.
Karolin är i Dublin tillsammans med Anders och hälsar på Bill.

Ni får även några bilder på våra rosor i kruka som trivs så bra i uterummet.

Nytt 15 Maj 2010

Regnvåta blommor kan vara vackert.

Nytt 13 Maj 2010

Släktträdet har fått ännu en uppdatering tack vare Therese Zettergren i Göteborg som har två grenar som leder tillbaka till Avila Gabriel Vasilioff.

Avila Gabriel Vasilioff var yngst bland 6 bröder. En dag kom ett bud att en av bröderna skulle ut i krigstjänst. Då drog bröderna lott och lotten föll på lillebror. Han var då 18 år och blev trumslagare. Han deltog i finsk-ryska kriget 1808-09 och blev tillfångatagen av svenskarna. Dessa blevo sedemera inlösta och det stod dem fritt att återvända men många trivdes i Sverige och beslöt sig därför att stanna. Han kom till Höganäs och fick arbete vid Höganäsbolaget. Han gifte sig sedan med en flicka från Göteborg som hette Maria Svensson.

Hennes mors moster Alma skriver så här i ett brev:

Som ni ser så har vi Avila Gabriel som vår anfader både på fars o mormors sida.
Han var min mormors morfar och min fars farfar. Anna Catarina var ju mormor Bengtas mor och Johan var min farfar.
Far och min mormor var kusiner, så jag är nästkusin med min mor.
Det är så invecklat men intressant.

Tack Therese för att du hittade till hemsidan och delade med dig.

Nytt 8 Maj 2010

Här kommer lite bilder från förra veckans korta tur till Åre för att hälsa på Karolin och Anders. Nu är dom i England och passar på att hälsa på lite släktingar där. Det blev faktiskt en till igår när Emily och Dave fick en dotter, Merantha Anne Solomon Hunt, och därför är även släktträdet uppdaterat.

På vägen upp hälsade vi på Peter i Borlänge men det blev inga bilder därifrån denna gången.

Nytt 25 April 2010

Denna vackra söndag i vitsippornas tid tog vi en tur till Höganäs, Kullaberg och sedan till ett gammalt stenbrott utanför Svanshall där det medhavda kaffet avnjöts i den varma solens sken.

Nytt 11 April 2010

Vackert väder med grillning och lite vårbilder tagna med mobiltelefonen som visar sig ha en riktigt bra kamera, kul.

Nytt 4 April 2010

Glad Påsk med påskbilder från Wiveca.

Nytt 21 Mars 2010

Efter utbildning i ljusstyrning och LED belysning blev det tid över till lite avkoppling och vintervandring eller skidåkning i Ischgl, Österrike.

Nytt 13 Mars 2010

Det går sakta men idag var det lite mer vår i luften igen.

Nytt 17 Februari 2010

Första vårdagen, sol och tö.

Nytt 17 Februari 2010

Snö på Höganäs kyrkogård.

Nytt 13 Februari 2010

Wiveca fyller år med paket och god mat. Grattis, HURRA

Nytt 24 Januari 2010

Snön och kylan håller i sig. längre än på många år.

Nytt 10 Januari 2010

Fortfarande snö men inte lika kallt.

Nytt 6 Januari 2010

Mycket snö både på Nyhem och vid Västersjön

Nytt 5 Januari 2010

Det snöar i Ängelholm.

Nytt 3 Januari 2010

En solig söndag på Stranden vid Sibirien.

Nytt 2 Januari 2010

Mera is på årets första lördag.

Nytt 1 Januari 2010

Isen börja lägga sig på Rönne Å, god fortsättning på det nya året.

Nytt 31 December 2009

Årets sista dag bjöd på vackert men kallt väder, lite snö men massor av solsken.

GOTT NYTT ÅR
önskar
Wiveca o Jan

Nytt 24 December 2009

Denna hemsidan startade för 10 år sedan med bilder från julafton 1999. Det är skoj att kunna hålla på traditionen och även i år få presentera bilder från vår traditionsenliga julafton tillsammans med Inga och sönerna, Karolin hälsar från Åre på en av bilderna.

Nytt 15 December 2009

Köpenhamn under klimatmötet var packat med folk och poliser.

Nytt 13 December 2009

Jul i Helsingör.

Nytt 29 November 2009

Julskyltning med ny belysning i Ängelholm.

Nytt 22 November 2009

Grön-vit papegoj tulpan, heja Rögle.

Nytt 15 November 2009

Sen höst i november med rosor, pelargon och Rönne å.

Nytt 8 November 2009

Fars Dag.

Nytt 31 oktober 2009

Alla Helgons Dag.

Nytt 29 oktober 2009

Höst på gamla kyrkogården i Helsingborg.

Nytt 27 oktober 2009

Höstljus på morgonen i Torekov.

Nytt 25 oktober 2009

Höst på Hallandsåsen.

Nytt 22 oktober 2009

Höst vid Västersjön.

Nytt 17 oktober 2009

En vacker höstlördag i Ängelholm.

Nytt 16 oktober 2009

Morgonpromenad i Stockholm dagen efter Rögle slagit Djurgården med 3-1 på hovet.

Nytt 11 oktober 2009

På vägen hem från Perstorp i duggregn stannade vi vid Bälingesjön och Örkelljunga kyrkogård.

Nytt 9 oktober 2009

Kyrkogården i Höganäs en vacker höstkväll.

Nytt 4 oktober 2009

Vi har varit ute i blåsväder.

Nytt 30 September 2009

En nymålad Lackalänga kyrka en solig höstmorgon.

Nytt 24 September 2009

Bilder från ett stopp på Bilkyrkogård - Kyrkö Mosse i Ryd i Småland.

Nytt 20 September 2009

En sensommardag med underbart vackert väder.

Nytt 6 September 2009

En rosa ros från släktträffen.

Nytt 12 Augusti 2009

Lunchbilder från Helsingborg.

Nytt 9 Augusti 2009

Efter regnet är det friskt och skönt.

Nytt 2 Augusti 2009

Bilder från en båt som långsamt flyter fram på Rönne Å.

Nytt 29 Juli 2009

Besök på Krapperups slott.

Nytt 18 Juli 2009

Så är vi hemma i Ängelholm igen via loppmarknad i Ludvika, lunch i Örebro och fika i Vadstena. Sverige är fantastiskt, så är det bara.

Nytt 17 Juli 2009

Denna näst sista dag på vår lilla Sverige resa har vi varit på Karin och Carl Larssons Sundborn. Därefter blev det en tur i Falun och en räckmacka. I morgon åker vi hem igen.

Nytt 16 Juli 2009

Från Östersund till Lugnet via Ånge, Ljusdal. Bollnäs. åska, blixt och dunder. Men nu är det lugnt efter att ha besökt hoppbacken.

Nytt 15 Juli 2009

En annorlunda upplevelse var att få mingla med älgar på deras villkor, kan verkligen rekommenderas. Sen blev det lite vägfärja på Storsjön innan vi gjorde köttbullar hemma hos Karolin.

Nytt 14 Juli 2009

Idag har vi varit på Jamtli Historieland här i Östersund. Det var trevligt även om det kom en skur idag oxå men då passade vi på att äta frasiga våfflor med hjortronsylt och vispgrädde.

Nytt 13 Juli 2009

Fjärde dagen tillbringade vi till stor del på Frösön. Djuren på Zoo såg inte så pigga och glada ut med undantag av Zebrorna. Frösö kyrka var vacker men bäst var Wilhelm Peterson-Bergers Sommarhagen och Karolins choklad muffins.

Nytt 12 Juli 2009

Via Helvetesfallet har vi tagit oss till Östersund och jag syftar inte på allt regn utan ett vattenfall utanför Orsa som heter just Helvetesfallet. Men väl i framme sken solen en stund på oss och vi fick återse Karolin och Anders. Det blev goda varma mackor och ett kärt återseende.

Nytt 11 Juli 2009

Andra dagen bor vi kvar i Mora och besöker Zorngården, även den ett återbesök efter 30 år. Sedan blir det en tur på Mora marknad innan vi åker till Orsa på Antikmässa och sedan till Björnparken där nog de Sibiriska tigrarna var mest sevärda. En djurpark som är byggd med tanke på djurens trevnad och det syntes på de djur man fick syn på, ett våldsamt regn gjorde att kameran fick vila när vi var hos isbjörnarna men de hade det mysigt och åt vattenmelon i vattnet i sin lilla sjö i regnet.  Biff med tomat på Moras välbesökta kinesrestaurang var en höjdare.

Nytt 10 Juli 2009

Första dagen på vår lilla Sverige resa bestod av väldigt mycket regn. Via små grusvägar hamnade vi på Mårbacka 30 år efter vårt första besök på detta mycket trevliga ställe. Guiden var trevlig och kaffet var gott. Nu bor vi på Mora hotell och renen var utomordentligt god.

Nytt 27 Juni 2009

Vackra gula rosor från Blommor och Blad i Ängelholm och en skär från vår trädgård.

Nytt 21 Juni 2009

Skillinge utanför Munka Ljunby.

Nytt 20 Juni 2009

Bjäre runt på Midsommardagen efter att vi hälsat på Greta.

Nytt 19 Juni 2009

Midsommarafton med varierande väderlek men med bibehållen tradition.

Nytt 14 Juni 2009

Efter regn kommer sol och så blev det även denna gång.

Nytt 2 Juni 2009

Ann Anderson letar efter sina svenska rötter i Västergötland.

Nytt 1 Juni 2009

Sofiero Slott.

Nytt 31 Maj 2009

En helg med mycket musik; Ängelholms Jazzfestival och Engelholm Marching Band.

Nytt 24 Maj 2009

Guidad busstur till Slott & Gårdar. Vi besöker Vegeholm, Rössjöholm, Össjö, Tomarps Kungsgård och Vrams Gunnarstorp.
Guide: Eva Thorén, född på Össjö

Nytt 22 Maj 2009

Ann på Skånerunda.

Nytt 21 Maj 2009

En dag i Köpenhamn med Ann.

Nytt 17 Maj 2009

Släktträff i solsken.

Nytt 16 Maj 2009

Ann Andersons svenska äventyr har börjat och i morgon är det släktträff.

Nytt 8 Maj 2009

Gretas 90-årsdag firades med kaffe och tårta på Villans Servicehus i Ängelholm

Nytt 6 Maj 2009

Bilder från Åre, Tännforsen och Ristafallet och i morgon tidigt går färden söderut med Karolin i bilen.

Nytt 1 Maj 2009

En picknick till bokskogen vid Västersjön

Nytt 27 April 2009

Lunchpromenad på gamla Kyrkogården i Helsingborg.

Nytt 26 April 2009

Vackert väder och vackra blommor, både inne och ute.

Nytt 16 April 2009

Studieresa till Hamburg med underbart försommar väder.

Nytt 11 April 2009

Glad Påsk med massor av sol.

Nytt 20 Mars 2009

I början på veckan fick jag en försmak av sommaren. Mitt arbete förde mig till Jerez i södra Spanien och det blev även tid över att göra ett besök i Cadiz.

Nytt 8 Mars 2009

Tulpaner.

Nytt 21 Februari 2009

Love&Light.

Nytt 8 Februari 2009

Första vårblomman tittar fram i solskenet.

Nytt 25 Januari 2009

Karolin är hemma och hälsar på och det blev en lång promenad på stranden i mulet väder, men skönt ändå.

Nytt 6 Januari 2009

Hacke Hackspett utanför köksfönstret.

Nytt 5 Januari 2009

Tolv minusgrader denna isiga Trettondagsafton.

Nytt 1 Januari 2009

Det nya årets första uppdatering består av de gamla årets sista bilder och det nya årets första bilder.

Nytt 31 December 2008

Gott Nytt År.

Nytt 28 December 2008

En mellandag utan rea.

Nytt 24 December 2008

Julafton som traditionen bjuder hos familjen Ebbesson.

God Jul på Er alla.

Nytt 14 December 2008

Julmarknad i Helsingör.

Nytt 7 December 2008

Så har Karolin get sug ut på nya äventyr, denna vinter kommer hon att bo och arbeta i Duved strax utanför Åre. I torsdag gick bilen norrut med nya vinterdäck vilket behövdes. Mycket snö och många minusgrader. Jag tog inlandsvägen hem och det var en ny erfarenhet att köra 50 mil på vita vintervägar. Vackert och väldigt lite trafik.

Den som vill kan följa Karolin på hennes blogg http://karolin.ebbesson.net

Nytt 29 November 2008

Julen närmar sig och vi var på årets första julkonsert i Höganäs.

Nytt 7 November 2008

Ishockey på riktigt i Lindab Arena.

Nytt 1 November 2008

Alla Helgons Dag.

Nytt 11 Oktober 2008

Konsert med Katie Melua och besök på operan, allt hände i Göteborg.

Nytt 21 September 2008

Inga fyller 84 år och bilder från en söndagspromenad.

Nytt 14 September 2008

Söndag i september.

Nytt 3 September 2008

Ostindiefararen Götheborg lämnar Helsingborg.

Nytt 2 September 2008

Ostindiefararen Götheborg i Helsingborg.

Nytt 30 Augusti 2008

Lergöksrallyt.

Nytt 25 Augusti 2008

Karolin övningskör.

Nytt 17 Augusti 2008

Torpa Stenhus och Café utkiken..

Nytt 16 Augusti 2008

Borås.

Nytt 15 Augusti 2008

Borås Djurpark.

Nytt 9 Augusti 2008

Hantverksdag i Hembygdsparken i Ängelholm.

Nytt 8 Augusti 2008

Ljusfesten i Ängelholm.

Nytt 4 Augusti 2008

Solen försvann och det blev både regn och storm istället.

Nytt 1 Augusti 2008

Mormor Greta och badliv vid Klitterhus.

Nytt 30 Juli 2008

Turist i min hemstad.

Nytt 27 Juli 2008

På stranden och under ytan.

Nytt 26 Juli 2008

Skånska kvinnor kan, Amanda Jenssen och Jill Johnson. Längst fram stod Jan.

Nytt 23 Juli 2008

En heldag i Danmark med både slott och stugor och danskt smörrebröd.

Nytt 13 Juli 2008

Hemma vid ån.

Nytt 9 Juli 2008

Lissabon från ovan.

Nytt 29 Juni 2008

Blommor i vår trådgård den sista söndagen i juni.

Nytt 20 Juni 2008

Glad Midsommar.

Nytt 15 Juni 2008

Kullaberg och Nimis med Clarissa och Karolin.

Nytt 14 Juni 2008

Grattis Karolin på 20-årsdagen, en av gästerna var en ung Rögle supporter.

Nytt 1 Juni 2008

Sommar i trädgården och premiär för årets upplaga av Engelholm Marching Band, i år utan Karolin.

Nytt 27 Maj 2008

Höganäs Kyrkogård på min fars 91a födelsedag.

Nytt 25 Maj 2008

Mors dag med middag på Kajkanten i Höganäs.

Nytt 18 Maj 2008

Vidvinkel perspektiv.

Nytt 9 Maj 2008

Inte bara grönt.

Nytt 1 Maj 2008

Tulpaner efter regn.

Nytt 27 April 2008

En underbar vårkväll med sol och värme.

Nytt 18 April 2008

Vi har hämtat hem Karolin och på köpet fick vi några fina dagar med sol och snö, näsan är röd.

Nytt 6 April 2008

Skär och väldoftande.

Nytt 30 Mars 2008

Orange.

Nytt 23 Mars 2008

Påskblommor.

Nytt 20 Mars 2008

Skärtorsdagen - en vit Påsk.

Nytt 9 Mars 2008

Skånsk trädgård från Massan i Malmö.

Nytt 5 Mars 2008

Bilder från gamla kyrkogården i Helsingborg.

Nytt 4 Mars 2008

Krokus och stranden.

Nytt 24 Februari 2008

Det var nästan mörkt innan jag gick min tur runt Gåsahalsen.

Nytt 23 Februari 2008

Vår inomhus.

Nytt 21 Februari 2008

Solnedgång i Porto.

Nytt 16 Februari 2008

Vackra vita rosor.

Nytt 15 Februari 2008

Höganäs hamn med iskalla vindar men mycket solsken.

Nytt 14 Februari 2008

Gamla delar av Helsingborg.

Nytt 10 Februari 2008

Reflektioner längs Rönne å.

Nytt 7 Februari 2008

En solig lunch i Helsingborg.

Nytt 3 Februari 2008

Första söndagen i februari och det går att hitta lite vårtecken.

Nytt 31 Januari 2008

Bilder från en underbar resa till Österrike och vår lilla prinsessa Karolin, vi förstår att hon trivs.

Nytt 20 Januari 2008

Blad och blommor.

Nytt 19 Januari 2008

Sol, vind och vatten.

Nytt 12 Januari 2008

Lila rosor en vecka senare.

Nytt 6 Januari 2008

Blöt snö och dimma och i morgon är det arbetsdag igen.

Nytt 5 Januari 2008

Lila rosor och hyacint.

Nytt 4 Januari 2008

Ko och gris och lågvatten.

Nytt 1 Januari 2008

Årets första bilder från årets första dag.
God fortsättning.

Nytt 31 December 2007

Årets sista dag bjöd på sol och ni får några bilder.

Wiveca och Jan önskar Er alla ett Gott Nytt 2008.
Vi hoppas Ni får vara hela och friska och har vi tur så ses vi kanske någon under det nya året.

Nytt 26 December 2007

Solen tittade fram Annandag jul.

Nytt 24 December 2007

Bilder från vår julafton i Ängelholm. Denna gången utan Karolin men mor Inga kunde var med och det blev en lugn och skön dag med god mat och många skratt.

Vill ni se hur Karolin har det i Österrike kan ni besöka hennes blogg här:

Nytt 15 December 2007

Helsingör inför julen.

Nytt 30 November 2007

Karolin åker till Österrike för att arbeta där i fem månader, Wiveca och jag får en dag i Köpenhman.

Nytt 25 November 2007

Vita rosor, vacker keramik av Sofia Nilsson och några vackra moln.

Nytt 18 November 2007

Dimma.

Nytt 11 November 2007

Fars Dag.

Nytt 3 November 2007

Alla Helgons Dag.

Nytt 30 Oktober 2007

Oktobermorgon och oktoberlunch.

Nytt 28 Oktober 2007

Bilder från sista söndagen i oktober.

Nytt 21 Oktober 2007

Mera höst i färg.

Nytt 18 Oktober 2007

Höst i färg.

Nytt 14 Oktober 2007

En solig dag efter en natt med frost.

Nytt 4 Oktober 2007

Öresund från ovan.

Nytt 3 Oktober 2007

En gammal del av Porto.

Nytt 22 September 2007

Lördag i Ängelholm med Engelholm Marchingband.

Nytt 15 September 2007

Sommar i Portugal och höst i Ängelholm.

Nytt 9 September 2007

Kullaberg i september.

Nytt 8 September 2007

Längs Rönne i höstsol.

Nytt 24 Augusti 2007

Brooklyn Bridge och lite mer New York.

Nytt 22 Augusti 2007

Ännu lite mera New York

Nytt 21 Augusti 2007

Ännu mera New York

Nytt 20 Augusti 2007

Mera New York

Nytt 19 Augusti 2007

Här kommer bilder från Gretchen och Barries vackra bröllop i Brooklyn Botanic Garden.
Det finns lite bilder från New York oxå, och det lär kommer fler under tiden vi är kvar här.

Nytt 8 Augusti 2007

Rosor efter regn.

Nytt 6 Augusti 2007

Skog, strand och solnedgång, myggen slipper ni se men dom känns.

Nytt 5 Augusti 2007

Nalle från Mallorca i vår trädgård.

Nytt 29 Juli 2007

Trots allt regn, eller kanske på grund av, så finns det vackra blommor i vår trädgård.

Nytt 28 Juli 2007

Mera Marching band och en blöt loppmarknad.

Nytt 22 Juli 2007

Bilder från en skön och solig vecka i Cala D'or - Mallorca med massor av salta bad och så fick då äntligen Marching Band visa upp sig hemma i Ängelholm efter fyra regniga försök.

Nytt 8 Juli 2007

Högvatten i Rönne å efter allt regn.

Nytt 23 Juni 2007

Etter en regnig midsommarafton kom solen och lite nya bilder blev till.

Nytt 9 Juni 2007

GRATTIS Karolin till studenten.

Nytt 31 Maj 2007

Pappas prinsessa är klar för studentbalen.

Nytt 27 Maj 2007

Mors Dag

Nytt 23 Maj 2007

Köpenhamn - Madrid - Lissabon - Köpe

Nytt 12 Maj 2007

Himmel och å, båda är blå, upp och ner, eller?

Nytt 4 Maj 2007

Dagens lunch blev en promenad i ett vårfagert Helsingborg, tänk så mycket vackert som finns bara runt hörnet.
Även släktträdet har fått en lite uppdatering tack vare Emily Hunt.
Besök hennes bröllopssida på http://www.august18th2007.com

Nytt 29 April 2007

Sista söndagen i april.

Nytt 22 April 2007

Längs Rönne å, nära vårt hus.

Nytt 21 April 2007

Blommor, humlor o lite till.

Nytt 8-13 April 2007

Häng med Wiveca och Jan till Porto, dag för dag.

Nytt 6 April 2007

Glad Påsk!

Nytt 2 April 2007

Många bilder från ett vackert Madrid.

Nytt 25 Mars 2007

Solnedgång vid Råbocka.

Nytt 16 Mars 2007

Tulpan och orkidé.

Nytt 12 Mars 2007

Hurra våren är här på riktigt och Jan är ute och cyklar.

Nytt 10 Mars 2007

Krokus, snödroppar och lite till.

Nytt 4 Mars 2007

För första gången fick jag möjligheten att komma in i Krapperups Slott, tyvärr fick man inte ta bilder där inne så ni får hålla tillgodo med lite bilder från utsidan.

Nytt 3 Mars 2007

En doft av vår och sommar från mässan Skånsk Trädgård i Malmö.

Nytt 2 Mars 2007

Bilder från den vackra staden Porto i Portugal.

Nytt 18 Februari 2007

Bra väder inbjöd till en cykeltur genom Kronskogen och ner till stranden.

Nytt 10 Februari 2007

Några bilder från en vacker men kall lördag.

Nytt 3 Februari 2007

Bilder från en underbar vandring o solsken på Kullaberg.

Nytt 1 Februari 2007

Bilder från Torekov och Dagshög.

Nytt 31 Januari 2007

Bilder på vinterns första snö som kom och gick samt bilder från klitterna i Ängelholm.

Nytt 17 Januari 2007

Bilder från en resa med jobbet till Warszawa. Vi hann med lite mer än att bara jobba.

Nytt 13 Januari 2007

Bilder från Melkers barndop i Ivötofta kyrka, Bromölla. Melker är son till Wivecas systers dotter.

Nytt 9 Januari 2007

Årets första uppdatering innehåller bilder från förra året från Lissabon och Helsingborg och därmed stänger vi albumet för 2006 och öppnar 2007 med några blåsiga bilder från Viken.

Nytt 31 December 2006

På nyårsaftons förmiddag har jag lekt med nallar, keramik, blommor och min nya kamera.
GOTT NYTT ÅR på Er Alla, hoppas vi möts under år 2007, antingen här eller där.

Nytt 27 December 2006

Årets mellandagsresa till Köpenhamn skedde i sällskap med Wiveca, Peter och ny kamera.

Nytt 25 December 2006

Efter ett år med motgångar blev det en grön, fridfull och traditionsenlig jul hos familjen Ebbesson.
Bilder från julafton och en juldagspromenad.

Nytt 16 November 2006

Bilder från Höganäs

Nytt 12 November 2006

Fars dag vid Rönne å.

Nytt 9 November 2006

Ta mig till havet

Nytt 22 Oktober 2006

Bilder från hotel skansen spa i Båstad där Wiveca och Jan tillbringat helgen. Tack JSAB för den fina 50-års presenten. Så skönt att bara göra ingenting och att tid att vila sig efteråt.

Nytt 15 Oktober 2006

Hösten är här med nya bilder.

Nytt 26 Augusti 2006

Lergökarallyt.

Nytt 24 Augusti 2006

UFO i gläntan i skogen.

Nytt 23 Augusti 2006

Bilder från Wivecas resa till Polen.

Nytt 22 Augusti 2006

Med cykel genom kronskogen i Ängelholm.

Nytt 5 Augusti 2006

Stort tack till Albin som tog Ingolf och Jan med sig på flygtur över nordvästra Skåne, helt underbart vackert.

Nytt 30 Juli 2006

Bilder från en vacker solnedgång i Båstad.

Nytt 27 Juli 2006

Bilder från Össjö Park, strax utanför Ängelholm.

Nytt 14 Juli 2006

Rosfest i Hembygdsparken med bland annat Frans.

Nytt 25 Juni 2006

Bilder på nalle född i maj när han utforskar vår trädgård.

Nytt 23 Juni 2006

Bilder från midsommarafton.

Nytt 14 Juni 2006

Bilder från dagen då Karolin fyllde 18 år.

Nytt 11 Juni 2006

Bilder från en försommarfager trädgård samt de sista rosbilderna för denna gången.

Nytt 6 Juni 2006

Bilder från Nationaldagsfirandet och mer rosor, dag för dag.

Nytt 4 Juni 2006

Rosor är vackra.

Nytt 7 Maj 2006

Bilder från Jans 50-årsdag. Den firades lugnt o stilla tillsammans med Wiveca på Hotell Kullaberg i Mölle.
Det finns även lite bilder på vår blommor från vår trädgård.

Nytt 3 Maj 2006

Bilder från Hembygdsparken i Ängelholm.

Nytt 1 Maj 2006

Efter en vår då det varit full fart på det mesta blev det tvärstopp den 11 april. Jag hade fått en hjärtinfarkt.
Livet tog en paus men tog inte slut, jag får en chans till och prognoserna ser bra ut bara jag tar hand om mig själv.

Man blir imponerad av sjukvården när det verkligen gäller. Alla är vänliga och vet vad dom ska göra.
Va rädda om varandra och ta vara på dagen.

Nytt 2 April 2006

Äntligen vår, yipieeeeee.

Nytt 19 Mars 2006

Bilder från invigningen av Gripenhallen i Ängelholm med Engelholm Marching Band Kenny Jönsson, väldens bästa back vid OS.

Nytt 5 Mars 2006

Vintern är tillbaka och det var isande kallt denna söndag men ett besök på Hem & Villa mässan värmde.

Nytt 26 Februari 2006

Äntligen några vårtecken, de första vintergäcken lyser gula i rabatten.

Nytt 5 Februari 2006

Bilder från Nyhem i vinterskrud.

Nytt 29 Januari 2006

Vinterbilder från ICA:s nya lagerbyggnad i Helsingborg samt bilder från en dimmig söndag

Nytt 22 Januari 2006

Vi har vinter, snö, kyla o massor av sol.

Nytt 6 Januari 2006

Årets första bilder kommer från uppfriskande vandring på ett snöigt Kullaberg.

Nytt 31 December 2005

På årets sista dag kommer några bilder från ett snöigt Köpenhamn.
GOTT NYTT ÅR

Nytt 25 December 2005

Bilder från gårdagens julfirande här i Ängelholm. Allt vara lugnt och fridfullt tillsammans med vår mödrar.
Vi önskar Er alla en fortsatt God Jul och ett Gott Nytt År

Nytt 25 September 2005

Bilder från The 61st International Motor Show (IAA) Cars in Frankfurt.

Nytt 18 September 2005

Hemma igen efter USA äventyret och nu finns det lite mer bilder.

Nytt 11 September 2005

Bilder från släktträff i Orange MA, USA, med massor av god hummer.

Nytt 27 Augusti 2005

Det var ett tag sedan det hände något här. Men nu finns det massor av nya bilder att ta del av för den som önskar.

Nytt 29 Maj 2005

Lagom till mors dag har Peter flyttat hem över sommaren så huset är fullt igen.
Bilder från Hembygdsparken och lite till.

Nytt 16 april 2005

Så har de äntligen varit släktträff efter Bror Agda Jönsson.
Kolla in hur det var här.

Nytt 10 april 2005

Bilder från en resa i jobbet till Gdansk och Sopot i Polen. Uppdraget gäller ett nytt köpcenter åt IKEA utanför Gdansk men det blev tid över att se på gamla stan också. Vi bodde i den lilla orten Sopot. Resan råkade sammanfalla med påven Johannes Paulus begravning. Det var en annorlunda upplevelse och man inser hur stor han var i Polen.

Nytt 27 mars 2005

Bilder från en solig påskhelg som förutom bra väder bjudit på god mat.

Nytt 20 mars 2005

Äntligen en solig dag med lite värme om man hittade en lugn vrå.
Bilder från denna soliga dag samt bilder med kyrkomusik och Skånsk Trädgård döljer sig bakom dagens uppdatering.

Nytt 27 februari 2005

Bilder från en solig, kall och blåsig sista söndag i februari.

Nytt 5 februari 2005

Den 7 februari 2005 åker Jan o Wiveca till Fuerteventura för att i lugn och ro fira Wivecas 50-årsdag som äger rum den 13 februari. Barnen får stanna hemma och ta hand om sig själv, det kommer säkert att gå bra.
Om det går ska jag försöka lägga ut en lite resedagbok på nätet men om det funkar återstår att se.

Kolla här får se Fuerteventura

Nytt 16 januari 2005

En häger på söndagsutflykt över Nyhem, Ängelholm.

Nytt 8 januari 2005

Ny bilder från Köpenhamn och från middag med Inga på Rusthållargården i Arild.
Samtidigt är det premiär för ett nytt sätt att visa bilderna.

Nytt 7 januari 2005

Ny förstasida på hemsidan som traditionen bjuder i början på det nya året.

Nytt 26 december 2004

Hej på Annandag Jul, vädret idag var som gjort för en vandring på Kullaberg, kolla själv.

Nytt 25 december 2004

Vi fick en vit julafton men idag när vi vaknade hade all snön regnat bort men sen kom solen så det blev fint promenadväder.
Vi hade en skön julafton med god mat, sång och musik. Johan läste julevangeliet till allas förvåning och beundran. Bilder finns.

Gott Nytt År

Nytt 23 december 2004

Lille julafton, det regnar och blåser i Ängelholm. Snön lyser med sin frånvaro. Inne är det julpyntat och ombonat, vi har provsmakat julskinka och den var god.
Peter är hemma från Kalix och han hann till och med vara med i pepparkaksbaket.
I morgon ska vi fira jul med vår mödrar i vanlig ordning, det är mysigt med traditioner.

Vi önskar Er alla en fridfull Jul.

Nytt 12 oktober 2004

Pyttebron i Ängelholm by night i vackert blått ljus.

Nytt 9 oktober 2004

Första nattfrosten men efter det kom en vacker höstdag.

Nytt 3 oktober 2004

Så är då trädgårdsmöblerna undanplockade för denna säsongen och det börjar bli höst på riktigt i trädgården.
Äpplena är som bästa och vad smakar bättre än Wivecas äppelkaka när man är kommer in i värmen.

Nytt 18 september 2004

Det var över två månader sedan som det hände något här på hemsidan. Anledningen är att det i själva verket hänt så mycket att jag inte hunnit med här.
Idag har jag lagt ut massor med ny bilder. Det finns sommarbilder från Ängelholm och Rosfestival.
Peter flyttade hem över sommaren för att sedan flytta till Kalix för att studera till journalist. Det finns bilder från både flytten söderut och norrut.

I början på augusti hade vi ännu en gång Amerika besök och det är lika roligt varje gång. Nu var det Carl Arvid Anderssons dotter Barbara och hennes man Ed som hälsade på. Barbara är barnbarn till Anna Ebbesson. Vi hann med en hel del på bara några korta dagar. Se själv.

De senaste veckorna har jag ägnat mycket av min lediga åt Engelholm Marching Band där Karolin spelar trumpet. De var inbjudna till Swedish Military Tattoo i Stockholm och Globen. Att som skolorkester få deltaga här är lika häftigt som att bli uttagen till VM om idrottar. Det var en oförglömlig vecka där ungdomarna imponerade stort på alla. De är verkligen bäst när det gäller till skillnad från Tre Kronor. Dagen efter deras förlust mot Tjeckien var det Marching Band repeterade i Globen.

Båda Wiveca och jag var med som ledare och bilder finns att beskåda. Det räcker att titta på dom för att gåshuden ska komma tillbaka. Jag tror vi föräldrar var nervösare än barnen.

Ha en skön höst på Er alla.

Nytt 12 juli 2004

Hej på Er från ett regnigt Ängelholm. Vädret har inte varit det roligaste den senaste tiden.
Dagen innan midsommarafton fick vi besök av Todd och Christa från Zagreb. Det var inte uppehållsväder många minuter och på midsommaraftons eftermiddag gav vi upp och körde söderut. Tack för titten och vi hoppas på bättre väder nästa gång.

Vi hade sällskap till Lübeck, därefter åkte vi skilda vägar. Vi åkte till Lido di Jesolo i Italien för att tillsammans med Engelholm Marching Band vara med på en svensk orkesterfestival.
Vi hade en trevlig vecka med mycket sol, bad och musik.

Därefter åkte Wiveca och jag vidare till i tur och ordning, San Marino, Assisi, Florens, Pisa, St. Moritz och Garmisch-Partenkirchen. Vi hade några helt underbara dagar och många minnen med oss hem där våra tre barn väntade med köttbullar, potatis, sås och lingon.

Nytt 13 juni 2004

Tiden går och nu har även Johan tagit studenten. Detta skedde i fredags och det blev en blöt tillställning, Precis när alla studenterna skulle springa när för trapporna vid Kärnan i Helsingborg drog ett ordentligt åskväder in från Danmark. De flesta studenterna och vi andra blev ordentligt våta. Men vad gör det när man har något ordentligt att fira och vädret blev bättre när vi kom hem till Ängelholm.

GRATTIS JOHAN!!!

Nytt 16 Maj 2004

Bilder från starten av musikskolefestivalen och två igelkottar som jag hittade när jag skulle hämta tidningen tidigt på morgonen.

Nytt 11 Maj 2004

Bilder från Gretas 85-års kalas och från den första riktigt varma sommardagen, redan i maj.

Nytt 18 April 2004

Vi fyndade på Marching Bands loppis och blev ägare till en förträfflig gummibåt, kolla får Ni se.

Nytt 12 April 2004

Annandag påsk och helgen är nästan över. Förutom trädgårdsarbete har vi hunnit med att ha våra mödrar hos oss och en lite utflykt till Hovs Hallar och Torekov.
Jag har hitta en ny knapp på min kamera, kolla alla blommorna som du hittar bland påskbilderna.

Nytt 27 Mars 2004

I torsdag fick jag vara med om en ovanligt lyckad tillställning. Ecolux, som är ett belysningsföretag, bjöd mig och 19 andra glada kollegor på en matlagningskurs hos Lagmark i Helsingborg. Det blev många bilder och det resulterade i en egen liten sida.

Nytt 14 Mars 2004

Söndagens väder var som gjort för en vandring så Karolin och Jan tog på sina vandringskängor och åkte till Kullaberg.

Nytt 7 Mars 2004

Det är kul med digital kamera. Idag tog vi tur till Malmö Mässan för att titta på Hem & Villa mässan med bland Skånska Trädgårdar. Det är inte utan man längtar till sommaren och huvudet är fullt av nya idéer.

Nytt 6 Mars 2004

Det är fortfarande kyligt både dagar och nätter men vi fortsätter att leta efter vårtecken och det lönar sig att leta. Har man tur blir det så varmt i solen att det går att sitta ute och njuta, ett litet tag i varje fall, med filt.

Nytt 28 Februari 2004

Hej vänner, idag är släktträdet uppdaterat och vi hälsar en ny och tidigare okänd kusin välkommen till vår stora familj. Hans namn är Kermit Dunn och på vilken gren han hör hemma få Ni själva utforska genom att leta i trädet. Hur han ser ut kan Ni få reda ut genom att trycka HÄR.

Det finns även några vårbilder från en solig lördag i Ängelholm att beskåda .

Nytt 22 Februari 2004

Hoppas att ni har fått en semla på fastlagssöndagen. Vi har ätit vår efter en skön promenad på stranden. Bildbevis finns på promenaden och en vacker solnedgång tidigare i veckan. Visst är det skönt nu när dagarna blir längre.

Nytt 25 Januari 2004

God fortsättning på det nya året. Söndagen inbjöd till en strandpromenad även om det var kallt. Det är kul med digital kamera, man kan slösa med bilderna och sen kan man titta och välja ut sina favoriter när man kommer hem. Årets första bilder kommer från alltså från stranden här i Ängelholm.

Nytt 3 Januari 2004

Årets första uppdatering innehåller förra årets sista bilder samt en ny förstasida som brukligt är vid den här tiden.

Nytt 26 December

För första gången på länge är släktträdet uppdaterat. Vi är nu uppe i 1.731 personer.

Nytt 25 December

God fortsättning på julen. Det blev ingen vit jul utan även om vi fick låna lite snö lillejulafton, sedan blev det mest regn. Men inne var det julstämning som vanligt och vi hade en skön julafton tillsammans med våra mödrar Greta o Inga. Vi njöt av trevlig samvaro, god mat och även en hel del julklappar.
Naturligtvis var kameran framme och nu kan även ni få vara med här på nätet - välkomna.

Jag har även lagt in några bilder från Wivecas och min julklapp från barnen. En helt fantastisk julkonsert i Förlsövs kyrka som ägde rum redan den 6 december. Men minnet kommer att leva mycket länge. Tack Peter, Johan o Karolin.

Nytt 21 December

Ja så är vi där igen, fjärde söndagen i advent. På onsdag är det julafton och det är hög tid att börja handla julklappar för oss som inte har gjort det ännu, men det brukar ordna sig. Har man riktig tur så har rean redan börjat. Som vanligt är huset julpyntat i god tid före jul och granen har varit tänd en hel vecka. Pepparkakshusen är klara och tomtarna har flyttat in. Det finns lite bilder på detta.

Samtidigt vill vi i Ängelholm passa på att önska alla hemsidebesökare:

 

GOD JUL
och
GOTT NYTT ÅR

Nytt 9 november 

Bilder från Wivecas och Karolins semester i Marocko. Som ni ser så hade de det underbart med mycket sol, värme och spännande mat.

Nytt 26 oktober

Igår var det sista lördagen i oktober och då är det traditionsenligt Ryds Marknad i Höganäs. Som "gammal" Höganäsare är detta något som ogärna vill missa. Här träffar man alltid gamla skolkamrater och släktingar som man inte träffar så ofta. Sen kan man ju handla också men det är inte det viktigaste.

Nytt 21 oktober

Dagens uppdatering är lite speciell. Idag är det Greta Gunnarssons 90-årsdag. Wiveca, min mor och jag har haft förmånen att få vara med och fira henne på Ljunghaga i Höganäs. Greta var pigg och på ett strålande humör. Hon sjöng för oss och och vi sjöng för henne. Detta vara andra gången i år som jag var på ett 90-års kalas och tredje gången i år som en av August och Katharina ättlingar uppnår denna aktningsvärda ålder. Häftigt eller hur?

Det som är lite speciellt är att jag tagit bilder med min nya digitala kamera. Jag har länge hängt kvar vid min "gamla" Minolta men nu har även jag tagit klivet in i den digitala världen. Hur bilderna blev för ni kolla själva. Hurra för Greta. 

Nytt 19 oktober

Dagens uppdatering bjuder på bilder från mon mors 79-årsdag och några nya höstbilder från trädgården.

Nytt 2 September

Hej på Er. Hoppas Ni har det bra även regnet tidvis har öst ner ordentligt.
Förra helgen var i Rendsburg i norra Tyskland tillsammans med Engelholm Marching Band. De deltog i festligheterna vid Rendburger Herbst.

Dagens uppdatering innehåller lite bilder härifrån samt lite bilder på frukten som just nu mognar i vår trädgård.

Nytt 3 Augusti

Resterande bilder från Stephanie and Davids besök hos oss. Tack för några mycket trevliga dagar och välkommen åter.

Nytt 2 Augusti

Hoppas Ni har det bra i sommar. Vi har haft det stora nöjet att få ha Stephanie och David från Bangor som våra gäster i nästan två veckor. Det har varit några härliga dagar med sol, bad och många goa skratt. Både de och vi har haft möjligheten att träffa släkt och vänner, det är kul, synd det blir så sällan bara.

Här kommer de första bilderna och fler lär komma inom kort, troligen i morgon.

Nytt 11 Juli 2003.

Lite bilder till, idag från Danmark. Wiveca, Jan, Peter och Karolin åkte bland annat till Fredriksborgs slott i Hilleröd.

Nytt 10 Juli 2003.

Bilder, bilder och ännu mera bilder, mycket Marching Band, lite Björn Borg och lite annat.
Från den 22 juli till den 1 augusti kommer vi att ha Amerika främmande. Dick Ebbeson's dotter Stephanie och hennes man David. Du är välkommen under veckan om Du vill träffa trevliga släktingar. Vi ses - hoppas jag.

Nytt 9 Juni 2003.

Andra gången idag. Bilder rån vänortsjubileum mellan Ängelholm och Kamen i Tyskland. Engelholm Marching Band fanns med som representanter för Ängelholms Kommun.

Nytt 9 Juni 2003.

Massor av bilder från USA, kolla in ny upptäckta släktingar. De är lika trevliga som de ser ut, jag lovar.

Nytt 7 Juni 2003.

Det har hänt en hel del sedan sist. 
Karolin har konfirmerats och hon överraskade oss med spela Amazing Grace på trumpet i kyrkan. Det var inte utan att det blev lite fuktigt i ögat.

Jag har varit i USA och firat Carl Arvid Ebbesons 90-årsdag, en upplevelse utöver det vanliga. Carl och hans hustru Rita var helt underbara och tog hand om mig på bästa sätt. De hade lovat ta emot mig med öppna armar och ett varmt hjärta och de höll verkligen vad de lovat. Förutom massor av vänner och släktingar till Carl hann jag med att träffa två av Todds döttrar, Katie och Anne, som tog med mig till Great Falls. Det är underbart att ha trevliga släktingar överallt.

Väl hemkommen från USA var det bara att packa om väskan för att åka på vänortsjubileum i Kamen i Tyskland. Engelholm Marching Band var med som representanter för Ängelholms kommun. Wiveca och jag samt ytterligare några föräldrar var med som supportrar i vanlig ordning. Ängelholms kommun hade vänligheten att sponsra bussresa för alla som ville åka med så det var ett glatt gäng Ängelholmare som invaderade Kamen.

Nu har jag en hel del kort att sortera och fixa med. Dagens uppdatering innehåller bilder från Karolins konfirmation men bilder kommer från både USA och Tyskland så småningom. Den som är nyfiken på Kamen kan gå in på Engelholm Marching Bands hemsida och kolla. Det är en viss Jan Ebbesson som sköter den. Det är därför uppdatering här har dröjt lite.

Tyvärr händer det inte bara roliga saker här i livet. Min kusin Gunnels make, Bosse Ramebäck, avled hastigt den 27 maj. Våra tankar går framför allt till Gunnel och hennes söner med familjer.

Nytt 2 Maj 2003.

Nu börjar det grönska i trädgården och värmen kommer smygande. Idag får ni lite påskbilder och titta på.
Den 16 maj åker jag till USA igen för att vara med och fira Carl Arvid Andersons 90-årsdag. Han bor strax utanför Washington DC. Det ska bli ett äventyr och väldigt roligt att få träffa min farfars systers son. Anna Ebbesons son. Jag ska ta med kameran. 

Nytt 8 April 2003.

Äntligen kommer det en uppdatering med lite bilder. Vårtecken, Johans 18-års kalas och besök hos Wivecas släktingar i Västergötland

Nytt 29 Januari 2003.

Årets första uppdatering innehåller bilder från förra årets sista dag.

Nytt 29 December 2002.

Nu är det mesta av flytten av hemsidan avklarad. Även släktträdet har blivit uppdaterat och vi är nu över 1500 i trädet.
Hittar Ni något som inte fungerar som det ska så var snäll och hör av Er.

GOTT NYTT ÅR. 

Nytt 27 December 2002.

Ny adress, ny layout och lite bilder från julfirandet. Det kan ta några dagar innan allt fungerar som det ska.

Nytt 23 December 2002.

Så har det gått ett helt år igen. Man blir lika förvånad varje år när det närmar sig advent. Är det redan jul igen? Tiden verkar gå fortare ju äldre man blir. När man var liten var ett år en evighet nu rusar det bara förbi och man undrar vad som har hänt och vad man har gjort.
Förra julen visade sig bli den sista julen som min far kunde fira tillsammans med oss. Även om han inte kommer att sitta med oss vid julbordet kommer han finnas i våra tankar. I övrigt blir det som "vanligt" vi samlas hemma hos oss i Ängelholm.

Huset är färdigt och det är frost utanför husknuten. Tomtarna har fått en utedass av pepparkaksdeg, kolla in bilderna.

God Jul o Gott Nytt År önskar vi Er alla.

Nytt 3 Augusti 2002.

Hej på Er alla. Hoppas Ni haft en skön sommar så här långt. För många är väl semestern över och det återgår till det gamla vanliga igen. 

Vi är tillbaka sedan en tid från vår semestern som till vissa delar var väldigt lik förra årets. Första veckan tillbringade vi även i år i Lido di Jesolo i Italien där Karolin var med Engelholm Marching Band på den svenska orkesterfestivalen. Wiveca, Johan och jag själv var några av många svenska supportrar. Denna uppdatering har dröjt lite eftersom jag även sköter orkesterns hemsida. Vill Ni se fler bilder från Italien så är Ni välkomna dit på www.emband.cjb.net

Efter Italien bar det iväg till Zagreb för att hälsa på Todd och Christa. Som vanligt blev vi väl omhändertagna i Zagreb och vi fick även träffa Christas son Stephan. Innan vi åkte vidare fick vi värdefulla tips för resten av resan.

Från Zagreb åkte vi vidare till Sarajevo och Mostar i Bosnien. Intressanta och sevärda platser med vänliga människor trots otaliga spår av kriget.

Därefter blev det mycket sol och bad längs Kroatiens underbara kust och på hemvägen ett litet stopp i vackra Salzburg i Österrike.

Som Ni kanske listat ut består dagens uppdatering av bilder från denna underbara resa.

Nytt 25 Juni 2002.

Snart är semester här. På fredag går bilen söderut igen. Idag får Ni titta på lite bilder från midsommarafton.
Ha en fortsatt skön sommar.

Nytt 17 Juni 2002.

Hej på Er Alla igen. Ibland är det snabba turer och kort mellan uppdateringarna. Idag med lite bilder från Karolins 14-årskalas.
Ha det bra.

Nytt 15 Juni 2002.

Hej på Er Alla. Hoppas Ni har det bra nu när det snart är midsommar. Dagens uppdatering innehåller bilder med Engelholm Marching Band där Karolin spelar trumpet. Det är bilder från Musikskolefestivalen i Ängelholm och Tattoo i Jönköping. Titta noga på bilderna så hittar Ni kanske Karolin.

Nu när sommarlovet har börjat så har vi Peter hemma hos oss igen. Det är kul att ha huset fullt igen. Vi var i Skövde och Skara förra helgen och fick Peter med oss hem. Samtidigt fick vi chansen att vara med och fira Peters flickvän Caroline när hon tog studenten. Det finns rikligt med bilder från festligheterna.

Jag önskar Er alla en skön sommar. kom ihåg att få lite tid över till att göra ingenting.

Nytt 6 Maj 2002.

Här kommer lite bilder från Peters 20 års kalas som vi firade i helgen då han och flickvännen Caroline var "hemma" i Ängelholm så vi fick möjligheten att rå om dem över en helg.

Samtidigt har jag lagt in några bilder från tidigare i vår när det var mycket vatten i Rönne å som flyter strax utanför huset.

Nytt 20 Mars 2002.

Tyvärr så måste jag återigen meddela att familjen Ebbesson har drabbats av ännu en förlust. Min fars syster Gulli Knutsson avled lördagen den 16 mars på ett sjukhem i Helsingborg. Gulli hade varit sjuk en längre tid och våra tankar går till hennes barn Hasse och Karin med familj.

Nytt 3 Mars 2002.

En uppdatering som tillägnas minnet av min far Erik Ebbesson.

Nytt 20 Januari 2002.

Enligt traditionen är förstasidan uppdaterad i januari.

Nytt 3 Januari 2002.

Här kommer 54 nya bilder från familjens Jul och nyårsfirande. Håll till godo.

Nytt 2 Januari 2002.

Det var meningen att denna uppdatering skulle skett den 22 december men det har varit problem att komma in på web hotellets server. Den som varit observant har ändå kunnat se att det kom in lite nya december bilder den 22:e. Så långt fungerade allt väl. Här finns både hårklippning och julkonsert. 
Inom kort kommer en uppdatering med jul och nyårsbilder. Länken till gästboken är fixad, den har fungerat dåligt sista tiden men nu är den rätt så nu hoppas jag på många glada inlägg.

Hoppas Ni har fått lite tid över att göra ingenting under julhelgen.

Ha ett fortsatt Gott Nytt År.

Nytt 8 December 2001.

Julen närmar sig med stormsteg, man blir lika överraskad varje år. I morgon är det andra söndagen i advent, bara drygt två veckor kvar till julafton.
Dagens uppdatering innehåller lite bilder från Peters bostad i Skövde. Vi var uppe och besökte honom i hans studentlägenhet den 17 november och vi kunde med glädje konstatera att han trivs både med studier, kamrater och boende. Det mest anmärkningsvärda var nog att julgranen redan var klädd i det gemensamma TV-rummet.
Det finns även några bilder från den årliga Blåsarfestivalen i Ängelholm där Karolin var med och spelade i Marching Band samt ett kort på vår kyrka i Ängelholm.

Sist men inte minst önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Tag det lugnt i julstöket.

Nytt 11 November 2001.

Hösten är här och snart även vintern om man tittar almanackan. Det var Fars Dag i söndags och idag kan Ni se två färska bilder på min far, Erik Ebbesson..

Nytt 3 November 2001.

Hej på Er, det var ett tag sedan det hände något nytt här på hemsidan. Det har ju hänt desto mer i världen i övrigt och alla har vi nog på något sätt påverkats av de fruktansvärda händelserna den 11 september.

Trots allt går livet vidare och som alltid finns det både roliga och tråkiga nyheter. Vi börjar med de roliga.

Den 1 oktober sköt det ut en ny liten gren på släktträdet. Morae och Bryan Becker fick en dotter som fått namnet Margaret Liegh. Vi önskar föräldrar och barn lycka till i livet. Margaret anlände dagen efter Bryans mormor, Ann Becker, fyllt 90 år.

Trädet har också vuxit med en del nya grenar som är förmedlade av Wivecas kusin Margareta Isaksson. Tack för hjälpen.

Till sist kommer då den tråkiga nyheten. I går fick jag via email veta att Dick Ebbeson dog den 30 oktober i sitt hem i Pembroke. Dick var en av många vi träffade på vår USA resa förra året och minnet av honom kommer att leva kvar för evigt. Den som vill läsa minnesnotis om honom i Bangor Daily News kan göra det genom att klicka på tidningsnamnet.

Dagens uppdatering avslutar jag genom att citera Dick från hans bok om Gretel

Opportunity doesn't knock but once.
It knocks continually but we don't want to be bothered.

If at first you don't succeed, don't worry -- that's average.

Dick Ebbeson

Nytt 29 Augusti 2001.

Hej igen, två dagar i rad, det har hänt förut men det är sällsynt. Anledningen till dagens uppdatering är ett mail som kom idag från Inga Jacobsson i Sydney, Australien. Vi är avlägsna släktingar både genetiskt och geografiskt även om vi är födda samma år på samma BB i Ängelholm. En av Ingas förfäder var Gabriel Avila Wassilioff, född i Moskva och som via lottdragning i familjen hamnade i ryska i armén. I kriget mot Sverige blev han krigsfånge och som sådan blev han tvungen att arbeta som gruvarbetare i Höganäs i början på 1800-talet. När kriget var slut stannade han och några andra ryssar kvar i Höganäs. Avila gifte sig och bildade familj. Hans barnbarn Anders Petersson gifte sig med Cornelius Nymans barnbarn Emilia och på så vis växer träden ihop.

Inga hittar min hemsida av en slump och tack vare detta har jag nu via Australien lärt mig mer om min födelsestad, Höganäs. Livet är fantastiskt, eller hur?

Nytt 28 Augusti 2001.

Dagen lilla uppdatering bjuder på bilder från en återträff med roddare som tävlade på 60- och 70 talet. För många av oss var det första gången vi sågs på över 20 år. Det var lite mindre hår hos vissa, en del hade fått grått hår och många av oss hade blivit några kilo tyngre. Men kul var det och det gick över förväntan med rodden även om orken tröt ganska så fort.

Nytt 25 Juli 2001.

Hej på Er igen, det var ett tag sedan det hände något men här kommer en uppdatering med massor av bilder från sommarens semesterresa. Första veckan tillbringade vi i Lido di Jesolo utanför Venedig i Italien. Karolin var här tillsammans med Engelholm Marching Band som var en av de svenska orkestrarna som deltog i en svensk orkesterfestival som pågick en hel vecka. Det var en fantastik vecka med sol och bad på dagarna och konserter på kvällarna. Marching Band gjorde mycket bra ifrån sig och fick mycket välförtjänt beröm.

Sedan bar det iväg till Zagreb i Kroatien för att hälsa på Christa och Todd Becker. Vi träffade Todd förra året på vår USA resa och det var kul att ses igen. Vi blev mycket väl omhändertagna och de bjöd oss på några mycket intressanta dagar i detta för oss helt nya land. Har vi tur kommer Todd och Christa till Sverige nästa år.

Hemresan gick genom Slovenien och Tjeckien med stopp i respektive lands huvudstad. Speciellt Prag med alla sina gamla vackra hus lockar till återbesök.

Tyvärr har sommaren inte bara varit förenad med glädje för alla. Ebbesson släkten har blivit två medlemmar färre.
Greta Ebbeson i Bangor dog den 4 juli i sitt hem efter en tids sjukdom, hon fyllde 80 år i mars och bodde hela sitt liv i de hus som Arvid och Constance köpte i början på 1900-talet.

Rut Persson (född Ebbesson) dog den 21 juli. Rut bodde sina sista år på ett sjukhem i Uddevalla för att kunna vara nära sin dotter Gunnel. Hon drabbades av ett antal proppar och efter den sista blev kampen för svår.

Både glädje och sorg i denna uppdatering, lite som livet är för det mesta. Var rädda om Er.

Nytt 17 Juni 2001.

Här kommer bilder från Peters studentfirande.

Nytt 10 Juni 2001.

Hej på Er alla, det var ett tag sedan sidan blev uppdaterad senast men nu är jag tillbaka med lite nytt. Vårt hus har genomgång en renovering och förberedelserna inför Peters studentfirande har gjort att det inte har blivit mycket tid över till annat. Men nu är huset nästan färdigt och Peters studentexamen med välförtjänt firande är avklarat. Bilder från studentfirandet kommer senare i veckan när filmerna är framkallade.

Dagens uppdatering innehåller bilder från Svenskt Ungdoms Tattoo - Jönköping 25 maj 2001 där Karolin var med och spelade trumpet i Engelholm Marching Band. Bandet slutade på en tredje plats.

Det finns mer musikbilder från Ängelholms musikskolefestival där både Peter och Karolin deltog.

Till sist är trädet uppdaterat och nu finns det tredje syskonet Jönsson, Mattias, med i trädet tack vare brodern Jespers mail till mig. Vidare hälsar vi Vilgot, det senaste tillskottet i familjen Rasmusson - Klingberg välkommen till världen och släktträdet. Trädet är också kompletterat med fakta om Dicks dotterdotter Johanna Constance Look som hittade till hemsidan när hon sökte efter uppgifter om sin morfar Dick Ebbeson. Kul eller hur, så liten världen blir tack vare Internet.

Jag vill också passa på att önska alla en trevlig och varm sommar, glöm inte att få tid över att göra ingenting.

Nytt 8 April 2001.

Tack vare Anna Ebbesons son Carl Arvid Anderson och Hjalmars dotter dotter Lauren Peterson har jag fått namnen på barnen på några av de gamla korten jag fick av Stig. Du hittar dem i Annas respektive Hjalmars fotoalbum.

Nytt 28 Mars 2001.

Massor av bilder från Jan Svensson och Jan Ebbessons Kina resa.

Nytt 4 Mars 2001.

En uppdatering utöver det vanliga. Gå till släktsidan och läs Historien om Arvid och Constance, om deras gemensamma barndom i Höganäs och hur de sedan återförenas i Bangor, Maine.

Stort tack till Eric Ebbeson som är författare till detta historiska dokument.

Nytt 11 Februari 2001.

Dagens uppdatering består av nya bilder i släktalbumet.

Läs om hur det var när det fanns varg i Örkelljunga trakten.

Nya bilder på Bror och Agda Jönsson som jag fått av Ella och Gösta, kortet på Bror i trädgården har jag faktiskt själv tagit någon gång på sjuttiotalet.

Nya bilder på Hjalmar Ebbeson och hanns sångarvänner.

Nytt 21 Januari 2001.

GOD JUL igen, kanske lite sent men denna uppdatering består av många gamla julkort och vykort som Arvid o Constance, Anna o Alfred, Hjalmar o Anna, Hedvig med flera har skickat frän USA till Höganäs. Detta är möjligt tack vare att Stig Ebbesson har städat på vinden och haft den stora vänligheten att ge mig den skatt.

Det finns även ett nytt kort på Bror Jönsson när han är på besök i Göteborgs skärgård. Tack till Tore Dahl för kortet.

Sen har ju även första sidan fått en ny bild men det har ni säkert redan sett.

Nytt 13 Januari 2001.

Några fler julbilder så här på julens sista dag, KNUT.

Nytt 1 Januari 2001.

God fortsättning på det nya året. Så här på årets första dag kommer en uppdatering på släktträdet. Jag har gått igenom min farfars bror, Oscars, lilla svarta bok som jag fick med mig hem från USA. Oscar hade forskat på Nyman släkten och trädet sköt fart ordentligt och innehåller nu 1.409 namn. Undrar vad Oscar skulle tänkt om han fått veta att hans arbete idag finns att beskåda på Internet. Släktträdet kan även beskådas på följande adress

http://www.familytreemaker.com/users/e/b/b/Jan-Ebbesson/index.html  

trädet finns här i ett lite annat format som gör att det kan vara lite lättare att få en överblick.

Nytt 28 December 2000.

Julafton firades traditionsenligt hos oss i Ängelholm tillsammans med Jans föräldrar, Inga och Erik samt Wivecas mamma, Greta. Det var speciellt roligt att det var möjligt för min far att komma hit och som Du kan se på bilderna så ser han ut att trivas lika bra som vi andra. Nästa uppdatering blir förmodligen inte förrän nästa år så därför önskar vi Er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!

Nytt 18 December 2000.

Jag hann med en liten uppdatering till innan jul. Framkallade en film idag så det blev lite nya kort att titta på för den som är intresserad. Ett på min far taget på Fars Dag och sedan några på lite julförberedelser som jag kan tänka mig att många av Er är mitt uppe i. Vi har ju fått lite frost och jag såg faktiskt en liten snöflinga ikväll, så vem vet det kanske blir en vit jul. Än en gång en riktig GOD JUL på ER alla.

Nytt 14 December 2000.

Snart är julen här! Idag är det 10 dagar till julafton. Tror ni på tomten?

Idag har trädet äntligen blivit uppdaterat med de uppgifter som vi fick med oss hem från USA. Kvar finns ännu att gå igenom Oscar släktforsning så det lär nog växa en bit till när det blir klart. Trädet har även fått några nya små grenar som min kusin Karin har bidragit med. Nu finns det 972 personer i trädet, inte långt kvar till 1.000.

Jag har en liten önskan också idag, det kan man väl få ha nu till jul. Det vore hemskt trevligt att om Ni kunde skriva en liten rad i gästboken när ni är och hälsar på här på hemsidan. Det är ju därför man har en gästbok. Det är jättekul för mig att se vilka som besöker hemsidan. Tack så mycket och GOD JUL på ER alla

Nytt 8 November 2000.

Lite höstbilder kan väl vara på sin plats. Även några bilder från Köpenhamn där vi bland andra träffade Magic Jonson.

Nytt 31 Oktober 2000.

Hej igen, uppdatering två dagar i rad. Händer inte så ofta. Idag har det kommit ännu fler gamla bilder från Gretas album. Finns en hel del som jag behöver hjälp med att identifiera. Håll till godo.

Nytt 30 Oktober 2000.

Hej på Er alla, det var ett tag sedan det hände något här. Denna gången hittar ni en hel del "nya" gamla bilder som jag fick kopior på av Greta Ebbeson i Bangor. Rätt fantastiskt att hitta kort på sin far som sexåring i ett fotoalbum så långt hemifrån.

Även trädet har växt lite tack vare ett email från min kusin Tore. Kul att det börja hända lite även på den sidan i trädet.

Nytt 10 September 2000.

Mer bilder från vår USA - resa.

Nytt 29 Augusti 2000.

Äntligen har jag hunnit med att lägga in lite bilder från vår fantastiska resa till USA. Allt tar längre tid än man tror, som vanligt. Det kommer mer, även flera gamla bilder från Höganäs som jag fick av Greta i Bangor. Ambitionen är att det även ska komma en liten reseberättelse så småningom. Till dess får ni titta på de bilder som finns, håll till godo.

Nytt 23 Juni 2000.

Sista uppdateringen innan Amerika äventyret innehåller en hel del nya gamla familjebilder, tack alla Ni som kommit med bidrag, och så finns det lite bilder från vår Brovandring på Öresundsbron. Ha en skön sommar.

Nytt 7 Juni 2000.

Nya bilder där Karolin spelar trumpet, Eriks födelsedag och EXPO 2000 i Hannover.

Nytt 31 Maj 2000.

Två nya bilder på Wivecas farmors familj.

Nytt 30 Maj 2000.

Trädet är uppdaterat och innehåller nu 905 namn. Ny grenar har tillkommit på Wivecas farmors sida också hälsar vi Melanie (Ebbeson) Willett varmt välkommen i trädet. Hennes farfars farfar var Sven Ebbesson, bror till August Ebbesson.

Nytt 18 Maj 2000.

Nya bilder från Johans konfirmation och från Wiveca och Jans 20 års bröllopsdag samt lite bilder från Kullaberg.

Nytt 2 Maj 2000.

Nya bilder från familjen Ebbessons påskhelg.

Nytt 19 April 2000.

Nya kort på Wivecas fars farmor och farfar.

För släktträdet går det nu att få en lista på ättlingar efter en valfri person. Gå in under "INDEX for pages Grouped by Descendants" och välj person så får du se.

Nytt 16 April 2000.

Ny layout. Gästboken har öppnat.

Nytt 28 mars 2000.

Trädet växer hela tiden, nya namn från Stephanie Ebbeson Pressey, och nu finns det 842 namn.

Nytt 25 mars 2000.

Trädet har fått några nya Klingbergs grenar och innehåller nu 835 namn.

Nytt 19 mars 2000.

Nya bilder från Karolins Norge resa som ägde rum 13 - 18 mars 2000. Hela klass 5A hälsade på en klass i Norska Trysil som hade varit hos dem i Ängelholm i höstas.

Eftersom det är vårdagjämning den 20 mars (i morgon när jag skriver detta) så vad passar då bättre än lite vårbilder från vår trädgård.

Nytt 12 mars 2000.

Nytt 2 mars 2000.